10 najboljih muzičkih nastupa na dodeli Oskara

Osim slavljenja najvećih artističkih dostignuća u svetu kinematografije u prethodnoj godini, manifestacija dodele Oskara služi i da prikaže holivudski glamur u najboljem svetlu i ponudi gledaocima veče puno zabave gde mogu da uživaju i u nastupima svojih omiljenih muzičkih zvezda.

Po pravilu, pesme koje se izvode su i nominovane u kategoriji Najbolja originalna pesma iz filma. Predstavljamo vam 10 najzanimljivijih nastupa sa dodela Oskara tokom godina:

1. Bruce Springsteen Streets of Philadelphia (1994)

Nastup Brucea Spingsteena sa pesmom iz filma Philadelphia ostaće zapamćen kao jedan od najemotivnijih momenata u istoriji Oskara.

2. Robin Williams Blame Canada (1999)

Čuveni komičar i glumac Robin Williams 1999. je otpevao urnebesnu pesmu Blame Canada iz dugometražnog crtanog filma South Park: Bigger, Longer & Uncut.

3. Tegan and Sara i the Lonely Island Everything is Awesome (2015)

Ultra-zarazna pesma iz filma The Lego Movie bila je deo dodele Oskara prošle godine.

4. Isaac Hayes Theme from Shaft (1972)

Legendarni soul muzičar Isaac Hayes se 1972. potrudio da veče Oskara obogati svojim originalnim funk/soul zvukom izvedbom pesme iz filma Shaft.

5. Celine Dion My Heart Will Go On (1998)

Moćna balada iz filma Titanic je bila deo manifestacija dodele Oskara 1998.

6. Elton John Can You Feel the Love Tonight (1995)

Can You Feel the Love Tonight je jedan od najvećih hitova Eltona Johna, inače napisan za crtani film The Lion King.

7. Adele Skyfall (2013)

Adele je na ovoj dodeli pustila glas kako samo ona ume i otpevala veliki hit Skyfall iz istoimenog filma o Jamesu Bondu.

8. John Legend i Common Glory (2015)

Dirljivi performans soul pevača Johna Legenda i repera Commona pesme Glory iz filma Selma je podigao publiku na noge na prošlogodišnjem Oskaru.

9. Madonna Sooner of Later (1991)

Ovaj Madonnin nastup je bio svojvrsni omaž starom Holivudu i na njemu je izvela numeru Sooner of Later iz filma Dick Tracy, u kojem se pojavljuje i kao glumica.

10. U2 Hands That Built America (2003)

Pesma Hands That Built America iz filma Gangs of New York je posvećena irskim imigrantima koji su u 19. veku naselili istočnu obalu SAD.

citymagazine.rs

Total
0
Shares
Previous Article
KKN

Intervju: Oliver Nektarijević

Next Article

DISCIPLIN A KITSCHME 25. marta u SKCNS Fabrika