eric clapton

Klepton: Nisam uzeo gitaru da bih smuvao devojke

clapton

Posle više od 50 godina karijere samo što je 30. marta proslavio 71. rođendan, Erik Klepton objavio je ovih dana novi, 24. solo studijski album kojim poručuje: „Još uvek volim”. Album „I Still Do”, na kome su se, pored originalnih Kleptonovih kompozicija našle i obrade pesama Dilana, Kejla, Liroja Kara, Pola Brejdija, još jedan je delić neverovatnog kataloga slavnog engleskog gitariste, kantautora i pevača, koji je kao klinac bio talentovani student Umetničkog koledža Kingston, ali kada je prvi put video Džerija Lija Luisa na televiziji, „odlepio” je za muzikom.

Uvek je govorio da muzici služi, pa zato i traje, a u intervjuu povodom izlaska novog albuma, urađenom zahvaljujući diskografskoj kući „Universal Music”, Klepton se seća da je gitaru prvi put uzeo u ruke kada je imao 13 godina:

– Nisam, kao što to obično moje kolege kažu, uzeo gitaru da bih smuvao devojke. Naprotiv, plašio sam se devojaka. Uvek me je zanimalo šta je to što se krije iza sviranja. Sve ste tada mogli da vidite na televiziji, a mene nije zanimalo ono što je očigledno, već sam bio zainteresovan za ono što je iza. Nije me zanimalo da budem na TV, već da naučim odakle je sve poteklo. Zato sam voleo Lonija Donegana, jer je uvek nešto bilo skriveno. Otvorio mi se čitav novi svet, i sve je postalo nekako mnogo dublje.

politika.rs

Total
0
Shares
Previous Article
exit fest

Fusion bina spaja boje regiona i celog sveta na Exitu

Next Article

Denis Katanec predstavio novu pjesmu “Klinika”