Intervju – Luka Radulović (S.K.A.)

LukaR.jpg
Foto: niskevesti.rs

Gitarista Luka Radulović, Nišlija koji je ove godine nastupio i na novosadskom „Exit“-u i banjalučkom „Demofest“-u. O iskustvima sa ova dva najveća muzička festivala kaže da je njihova najveća vrednost što se tu sklapaju prijateljstva za ceo život. Radulović je nastupio sa leskovačkim bendom S.K.A. koji uskoro treba da objavi svoj prvi album.

Saradnju sa bendom S.K.A. ovaj mladi Nišlija započeo je pre dve godine, kada su nastupili u emisiji “Bunt Rock Festival” Radio televizije Srbije, koju uređuje Branka Glavonjić.

“U toj emisiji koja je zamišljena kao promocija mladih, neafirmisanih bendova došli smo do finala sa pesmom “Korak napred”. Nismo pobedili, ali je nastup otvorio mnoga vrata. Prošle godine smo kao finalisti Bunt Rocka učestvovali u takmičarskom delu “Demofesta” u Banja Luci. Tada smo osvojili 3. mesto, a nagrada je bila 2000 evra, “ rekao je Niškim Vestima mladi gitarista.

S.K.A čine momci iz Leskovca, Milan Dojčinović (vokal), Miloš Bogdanović (vokal i gitara), Marko Mišić (bas), Milan Danilović (bubnjevi) i Dušan Stojilković (harmonika). Luka Radulović je jedini Nišlija u bendu i svira gitaru.

Takva je Banja Luka

Osvajanje te nagrade, bendu je omogućilo i ovogodišnje učešće na Demofest- u u Banja Luci, u revijalnom delu festivala. U utiscima sa tog nastupa, Radulović kaže:

“Utisci su sveži, vratili smo se sinoć. Učestvovao sam na mnogim festivalima, ali nikad nisam bio u nekom gradu samo par puta, a da se od starta osećam kao kod kuće. Takva je Banja Luka.Tu smo stekli prijateljstva za ceo život. Divan je osećaj kada vas dočekaju raširenih ruku i kažu da su jedva čekali da vas vide.”

Na Demofestu je S.K.A. nastupio prve festivalske večeri, pred više hiljada ljudi u banjalučkom Kastelu uz “Dub pistols” i “Hladno pivo”. Hedlajneri su ove godine i “Sisters of mercy”, “Kolja I Grobovlasnici”, “Mando diao”, “Bombaj štampa” i ZAA.

Exit – mašinerija koja radi kao podmazana

Pre puta u Banja Luku, bend je nastupio i na nedavno završenom “Exit” festivalu u Novom Sadu.

Svirali su druge festivalske večeri na fjužn stejdžu kao prvi bend i kako kaže, “bilo je malo publike, ali je bila odbarana”. Posle njih su nastupili i “Kultur shock”, balkanski bend iz Sijetla, “Edo Majka”, “Božo Vrećo” i “Ritam nereda”.

“ Exit je mašinerija koja radi kao podmazana, a dobar je osećaj da si deo takve mašinerije. Takav profesionalizam je kod nas ipak retkost, pa je to divno iskustvo. A poseban je osećaj prošetati Exitom sa akreditacijom učesnika. Valjda o tome sanja svaki muzičar u Srbiji”, dodao je Radulović kroz smeh.

S.K.A. do kraja ove kalendarske godine planira izdavanje albuma prvenca. Imaju već desetak pripremljenih pesama i ponude nekoliko producentskih kuća. Srećno!

niskevesti.rs

Total
0
Shares
Previous Article

Republika predstavila novi spot za pjesmu "To nije ljubav"

Next Article

Goran Bare na tvrđavi sv. Mihovila: 'Ovo nije gluma, ovo je smisao mog života'