Laibach & Simfonijski orkestar RTV Slovenije u Lisinskom

Grupa Laibach izvest će 9. svibnja, praćena Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije, program nazvan ‘Naše pjesme, vaši snovi’ u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Nakon uspješnih nastupa u briselskoj dvorani Henry Le Boeuf i na ljubljanskim Križankama Laibach po prvi put dovodi svoj veliki projekt u Zagreb. Grupa će sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije izvesti novi autorski rad, 30-minutnu suitu inspiriranu motivima epa «Krst pri Savici», najvećeg slovenskog pjesnika, Franca Prešerna, koja govori o pokrštavanju alpskih Slovenaca (Karantanaca) u 8. stoljeću.

Ova pjesma bit će predstavljena u korelaciji s Laibachovim tumačenjem odlomka iz Griegove nedovršene opere “Olav Tryggvason”, koja se bavi sličnom tematikom krvavog rođenja kršćanstva u Norveškoj i Švedskoj. Laibach je taj rad premijerno odsvirao na Ultima festivalu suvremene glazbe u Oslu 2014., a zagrebačka realizacija oba djela bit će simbolično posvećena Danu pobjede i Europe.

U drugom dijelu koncerta grupa će s orkestrom predstaviti niz svojih poznatijih pjesama kao što su «Smrt za smrt», «Eurovision», «Now You Will Pay», «Whistleblowers», «We Are Millions And Millions Are One», «Resistance Is Futile», «Opus Dei / Leben heisst Leben» i mnoge druge. Kao svi koncerti Laibacha i nastup u Lisinskom bit će vizualno popraćen bogatim filmskim projekcijama.

Aranžmani za orekstar rezultat su suradnje između mladog slovenskog kompozitora Anžeta Rožmana i grupe Laibach, a orkestrom će dirigirati Simon Dvoršak. Na pozornici Lisinskog bit će oko 90 ljudi što je najveći i najzahtjevniji Laibachov koncert ikad održan u Hrvatskoj te jedna od najvećih produkcija postavljenih na scenu zagrebačke koncertne dvorane.

Ulaznice po cijenama od 190, 220 i 250 kn u prodaju kreću u četvrtak, 2. veljače u 9:00. Kupiti se mogu na prodajnim mjestima i online servisima Ulaznice.hr i Eventim.

Total
0
Shares
Previous Article

Popečitelji i Mutan Urban dance ansamble u novosadskom CK13

Next Article

Please The Trees 7. februara u beogradskom Elektropioniru