U Trilju će se 14. srpnja održati prvi Thrill Blues Festival

U gradu Trilju, poznatoj “gastronomskoj meki”, 14. srpnja ove godine održat će se prvi Thrill Blues Festival, najavio je uoči Porina poznati glazbenik Boris Hrepić Hrepa, umjetnički direktor nove glazbene manifestacije koja će nedvojbeno u Trilj privući brojne goste.

– Puno je prostora za ovakve događaje koji će obogatiti turističku ponudu Splita, a mnogi ne znaju koje vrijedne sadržaje nudi splitsko zaleđe, ističe Andriana Ivkovićdirektorica Turističkog ureda, dok Marko Župa, pročelnik Upravnog odjela Trilja jamči gostima vrhunski ugođaj i gostoprimstvo.

Na cjelodnevnom Thrill Blues Festivalu 14. srpnja u gradskom parku nastupit će: Eric Sardinas&Big Motor iz Los Angelesa, “Black Mountain” bend iz Kotora, vrsni riječki gitarist poznat diljem svijeta Hal, sinjski bend “DBLUZ”,  triljski “OZONE” i Hrepin band “SUNNYSIDERS”.

Tijekom cijelog dana u Trilju će se odvijati niz atraktivnih i zanimljivih aktivnosti, a Thrill Blues Festival započet će ujutro sa “blues satom” namijenjenom djeci i početnicima na kojem će se govoriti o povijesti bluesa, instrumentima…

Prikazat će se i dokumentarac kojeg je Boris Hrepić Hrepa snimio u Memphisu, a lokalni bend najavljuje nešto sasvim originalno, izvođenje starih triljskih pjesama u blues maniri. Hrvoje Horvat, direktor Karlovačkog RockOff festivala  izvijestio je novinara kako je otvoren natječaj za bendove za tu značajnu glazbenu na kojeg se mogu prijaviti do 31. svibnja.

Ove godine festival će se dislocirati iz Zagreba pa će se održavati i u Rijeci, Splitu  i Puli. U žiriju je, prema riječima Horvata, sjajna ekipa stručnjaka koji svojim kredibilitetom jamče kvalitetu RockOff festivala.

– Karlovački RockOff festival pomogao je mnogim bendovima da se renomiraju, potvrdio je popularni Mrle iz Leta 3, ističući kako u Hrvatskoj mora postojati smotra novog rock zvuka. Organizatorima je bitno da se pjesme koje se prijavljuju budu na hrvatskom jeziku. Uoči Porina najavljen je i Festival uličnih svirača koji će se na Svjetski dan glazbe 21. lipnja održati u Biogradu na moru.

vecernji.hr

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Previous Article
majke

Goran Bare i Majke 25. 3. u Križevcima

Next Article

Preminuo legendarni Chuck Berry, otac rokenrola