Share
Otvoren konkurs za 8. Medijana Balkanrock festival

Otvoren konkurs za 8. Medijana Balkanrock festival

GO Medijana i Udruženje građana Balkanrock raspisali su konkurs za učešće neafirmisanih autorskih bendova na 8. Medijana Balkanrock festivalu, koji će biti održan 17. juna na amfiteatru, na nišavskom keju.

Pravo na učešće na konkursu imaju svi demo bendovi sa niškog područja, koji nemaju zvanična izdanja (ovde ne spadaju samostalna EP i Demo izdanja, niti učešće na kompilacijama). Uslov je da bendovi imaju minimum jednu autorsku pesmu snimljenu i od njih se očekuje isključivo autorski repertoar u trajanju od 15 minuta, koji će izvesti na keju.

Svi zainteresovani bendovi treba da pošalju tri autorska snimka (kvalitet je nebitan), tekstove tih pesama i kraću biografiju, uz obavezan kontakt telefon predstavnika grupe, na mejl adresu medijana@balkanrock.com.

Tri prvoplasirana benda, po oceni stručnog žirija i publike, biće nagrađeno snimanjem po tri pesme u profesionalnom muzičkom studiju, kao i jedan broj snimljenih diskova. Bend koji bude pobedio na festivalu, osim kompilacijskog diska, kao nagradu dobiće snimanje spota i učešće na ovogodišnjoj Zaječarskoj gitarijadi.

Konkurs je otvoren do 5. juna, a rezultati konkursa će biti objavljeni 10. juna. Svi bendovi, koje žiri bude odabrao da se takmiče na Medijana Balkanrock festivalu, potpisaće ugovor o saradnji sa GO Medijana.

Leave a Comment