Treći dan Mikser festivala 2017

Treći dan Mikser festivala 2017, u beogradskim silosima Žitomlina na Donjem Dorćolu, okupio je veliki broj ljubitelja dizajna, novih tehnologija, muzike, panela, vizuelne umetnosti i pametnih razgovora. Publika festivala uživala je u koncertima Bojane Vunturišević, Zemlje gruva, Edo Maajke, na River bini, a nakon ponoći Love Revolution Party na kome se nastupili Bang La Decks i DJ Sagi Abitbul pobrinuli su se da žurka kraj Dunava traje do ranih jutranjih časova. Na Square bini muziku su puštali Waxx Trax.

Mirko Ilić počasni gost Mikser festivala 2017, uz prisustvo mnogobrojne publike i medija svečano je otvorio putujuću izložbu plakata TOLERANCIJA, a tom  prilikom prisutnima se obratila i kreativna direktorka Miksera Maja Lalić. Ova izložba posetiocima Mikser festivala nudi jedinstvenu priliku da pogledaju 27 plakata renomiranih dizajnera iz celog sveta. Svaki od ovih plakata na svoj način, prikazuje toleranciju; temu koja je globalno veoma važna, posebno u današnje vreme.

Mirko Ilić učestvuje u žiriju za regionalni konkurs “Kuća za sve naše ljude” za grafički dizajn fasade budućeg regionalnog kulturnog centra Mikser House koji se otvara 08. septembra 2017. godine u Sarajevu, a koktel i proglašenje pobednika drugog kruga zakazano je za danas u 17h.

Fondacija Hemofarm je u okviru programske celine Mikser Talks održala predavanje

na temu: Doniranje i transplantacija organa “Najvažniji poziv u životu”, a nakon predavanja deo Mikser tima potpisao je donorske kartice zajedno sa direktorom Mikser festivala Ivanom Lalićem.

Istog dana održana je i modna revija na kojoj su predstavljeni unikatni modeli koje su sašile žene migrantkinje iz Avganistana, Sirije i Gane koje su pohađale radionicu šivenja Fondacije Divac u Centru za azil u Krnjači. Na štandu Fondacije Ane i Vlade Divac  migranti kuvari pripremali su tradicionalna jela sa Bliskog Istoka, i preneli neke od svojih recepata gostima festivala.

Danas sa početkom u 18h u okviru  Mikser Talks programske celine biće organizovana debata pod nazivom (Ne)kultura dijaloga u medijima, koja se bavi temom odsustva kulture komunikacije na javnoj sceni.

Učesnici u diskusiji:

Dejan Anastasijević, Vreme
Zoran Kesić, autor i TV voditelj
Bojan Hadžihalilović, Fabrika / Radio Sarajevo (BIH)
Anđela Milivojević Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS)
Robert Čoban, Colorpress

Moderator: Veljko Lalić, Nedeljnik

Na Square bini od 21h možete pogledati besplatno izvođenje dokumentarne pozorišne predstave o najstarijoj naciji na svetu: JAMI DISTRIKT u režiji Kokana Mladenovića.

Na River bini večeras nastupaju:

19:00h Buč Kesidi

19:45h Fikusi

20:45h Justin’s Johnson

22:00h Jura Stublić i Film

Otvaranjem “Digital Arts Expo Powered By Nordeus”, Mikser festival postao je na četiri dana centar digitalne umetnosti. Uz podršku najpoznatijih kompanija iz oblasti razvoja igara, specijalnih
efekata i video produkcije naredna četiri dana će obeležiti čak 30 predavanja, panel diskusija i radionica u silosima Žitomlina.

Svi obrazovni i izložbeni programi Mikser festivala su, kao I uvek BESPLATNI TOKOM ČITAVOG FESTIVALA. Dobrodošli ste da istražite izložbe dizajna, umetnosti, digitalnih tehnologija u magičnim silosima, slušate pametne Mikser i Nordeus razgovore, učestvujete u kreativnim I obrazovnim radionicama, dovedete klince da maštaju u Mikser Kids&Teen zoni, uživate u reci, pogledu, gigantskim projekcijama, druženju!

IV dan, 28.maj

Ulaz je besplatan za sve programe osim za muzički program na River stejdžu. Ulaznice preko Gigstixa iznose 900 dinara, a na ulazu cena će biti 1200 dinara.

Kako doći do Mikser festivala?

Lokacija Žitomlin na kojoj se održava festival nalazi se na Dorćolu, Dunavski kej 46, Beograd Od ugla ulice Kralja Petra i Cara Dušana spustite se Dubrovačkom do podvožnjaka. Na izlasku iz podvožnjaka, skrenite desno kod Marine Dorćol i idite do kraja puta. Glavni orijentir su crveno beli fabrički dimnjak i silosi.

Radno vreme Mikser festivala je:

Četvrtak 25. maj od 17- 01 čas

Petak 26. maj od 17- 04 časa

Subota 27. maj od 12h – 06 časova

Nedelja 28. maj od 12h – 01 čas

Foto Marija Piroški

Total
0
Shares
Previous Article

Otvoren konkurs za 8. Medijana Balkanrock festival

Next Article
kontras

Intervju sa članovima niškog benda Kontras