vlatko-stefanovski-trio

Vlatko Stefanovski trio početkom jula u Nišu

Proslavljeni muzičar i jedan od najvećih virtuoza na gitari Vlatko Stefanovski, čija je muzika poznata po kombinaciji džeza, roka i tradicionalne balkanske muzike, nastupiće zajedno sa svojim triom u Nišu. Koncert će biti održan 8. jula u dvorištu Univerziteta, a počinje u 21 sat.

Stefanovski je rođen 1957. godine u Makedoniji, a u njegovoj biografiji piše da je gitaru počeo da svira sa 13 godina. Kao tinejdžer je osnovao grupu “Leb i sol”, koja je postala jedan od najznačajnijih na muzičkoj sceni. Objavili su 14 albuma i imali brojne turneje širom sveta.

Solo karijuru je počeo da gradi sredinom devedesetih, piše u biografiji, a njegova solo izdanja su zabeležila velike uspehe.

U poslednjih nekoliko godina svirao je i snimao širom sveta sa mnogim vrhunskim umetnicima kao što su Tomi Emanuel, Stočelo Rosenberg, Džiboni, Jan Akerman, Teodosij Spasov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Manu Kače, Toni Levin, Big Bend Vojske Slovenije, kao i mnogi drugi – navodi se u biografiji.

Poslednjih godina poznat je i po pisanju muzike za filmove, pozorište i balet. Prepoznatljiv je po jedinstvenoj tehnici u sviranju gitare i tonu. Jedan je od najuticajnijih gitarista na Balkanu. Sa svojom grupom “Vlatko Stefanovski trio” nastupao je širom sveta, a u okviru turneje na kojoj su trenutno, nastupiće i u Banovini u Nišu.

Na koncertu će publika moći da čuje poznate numere kao što su “Jovano, Jovanke”, “Čuvam noć od budnih”, “Mamurni ljudi”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Makedonsko devojče” u njegovoj izvedbi.

Informacije o ceni karata i prodajnim mestima bi trebalo uskoro da budu objavljene.

Podsetimo, na “Nišvil” džez festivalu 2014. godine, drugog festivalskog dana Vlatko Stefanovski nastupao je sa Miroslavom Tadićem.

juznevesti.com

Total
0
Shares
Previous Article
liam gallagher

Liam Gallagher predstavio novi spot i pesmu “Wall of Glass"

Next Article

Rogi pobednik ovogodišnjeg muzičkog konkursa "Svi zaJedno"