Vlatko Stefanovski trio ponovo osvojio Kraljevčane

Prošle su četiri godine otkako je „Vlatko Stefanovski trio“ nastupao u Kraljevu, takođe u organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“, a odlična posećenost koncerta, uprkos finalu Lige šampiona, dokaz je da je publika žarko želela da ih ponovo čuje.

Pred sam izlazak na binu na ponovno druženje (posle četiri godine sa publikom u Kraljevu), makedonski muzičar Vlatko Stefanovski poručio je da mu je zadovoljstvo da bude ambasador kulture, ambasador dobre muzike i dobre volje.

„Rado dolazim u Srbiju, rado putujem po celom Balkanu i svetu. Sa sobom nosim svoju muziku i pokušavam da na taj način izgradim mostove razumevanja između naroda, rasa i klasa“, rekao je Stefanovski pred izlazak na binu.

On je dodao da odlično pamti ljude koje je u Kraljevu ranije upoznao, da je sreo i neke stare prijatelje kada je 2013. godine održao koncert u Kraljevu.

„Taj koncert bio je jako dobar, ali se nadam da ćemo večeras biti još bolji nego pre četiri godine kada smo bili vaši gosti. To je ujedno ideja i svih naših putovanja i neprospavanih noći, da svakog dana budemo sve bolji“, poručio je gitarski virtuoz.

„Vlatko Stefanovski trio”, kako kaže, polako muzikom osvaja nove teritorije i nesvojstvene muzičke pravce.

„Dosta toga sviramo što ranije nismo. Od našeg prethodnog koncerta kod vas desilo se mnogo toga, puno koncerata i muzičkih izdanja. U međuvremenu smo i dosta naučili. Ono znanje koje smo do sad usvojili je samo kap u moru, a more je ono neznanje koje tek treba osvojiti“, istakao je makedonski muzičar.

Pesmom Makedonsko devojče, u kojoj je Stefanovski odmah očarao solo deonicama, otpočeo je dvočasovni koncert pun energije i odlične svirke. Na sceni su se nizali hitovi poput Čuvam noć od budnih, Kao kakao, Uči me, majko, karaj me, Mamurni ljudi i mnogi drugi koje je Vlatko izvodio sa sastavom „Leb i sol“. Svaka pesma je bila ispraćena pevanjem publike i ogromnim aplauzom, a koncert je završen numerom Bistra voda.

Stefanovski se zahvalio na dosadašnjoj pažnji koju mu je pružila kraljevačka publika i zamolio ljubitelje njegove muzike da ostanu takvi, da i dalje prate ono što trio radi, da slušaju nova izdanja i da posećuju njihove koncerte, jer je to ono najlepše što muzičari dobijaju u svojoj karijeri.

„Bilo je fenomenalno! Nisam očekivao ovoliko ljudi zbog fudbalske utakmice koja je bila u isto vreme. Zaista je bilo izvanredno! Još jednom se zahvaljujem publici u Kraljevu na fantastičnom dočeku“, rekao je Stefanovski po završetku koncerta.

kcribnica.rs

 

Total
0
Shares
Previous Article

Autopsija utvrdila kako je umro Kris Kornel

Next Article
sting

Sting poručio: 'Veselim se povratku u Pulu'