Izložba rok fotografija “Rock momenti” u Kapetaniji

Izložba rok fotografija “Rock momenti“, čiji su autori Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković, biće otvorena u sredu, 21. juna, od 20h u galeriji “Stara Kapetanija“. Na njoj će biti prikazano 50 koncertnih rok fotografija koje su obeležile protekle dve godine.

Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković ovom izložbom proslavljaju deset godina svoje zajedničke izlagačke aktivnosti. Na izložbi će se naći najnovije rok fotografije koje su nastale u protekle dve koncertne godine.

“Zaista voleti rokenrol i živeti za trenutak kada će se zvuk materijalizovati i energično osvojiti atmosferu ispred bine − to je suština koncertne rokenrol fotografije. Snaga i energija koji isijavaju iz nastupa različitih muzičara i iz živog i neukrotivog rokenrol zvuka, svakako su ona pokretačka sila koja nas dvoje zakuca ispred bine i dovodi do poistovećivanja, prepoznavanja i disanja u istom ritmu i zanosu sa samim izvođačem. U magiji zvuka i čaroliji autentične atmosfere fotograf kao medij bi trebalo da kroz sliku zabeleži sve to: moć nad moćima, snagu, energiju, zanos, bes, ljubav, osetljivost, istančanost duha, atmosferu, osvetljenje, zvuk, dah i iznad svega povezanost publike sa izvođačem. Rokenrol fotografija zahteva posvećenost i upornost, prisutnost i življenje svakim delićem svoga bića sa tim datim trenutkom u kome se nalaziš. Samo tada fotografija može da prenese upravo to što oko vidi i to što čovek oseća”, rekli su  Anamarija i Stanislav.

ANAMARIJA VARTABEDIJAN je rođena 1974. u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu januara 1998. godine. Novembra 2001. je magistrirala na slikarskom odseku – smer mozaik, kod prof. Branka Miljuša, FLU u Beogradu. Zvanje Master dizajner (grafički dizajn) stekla je na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu, septembra 2014. godine. Od 2015. godine je doktorand na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.  Profesor je na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a. Član je Umetničkog saveta ULUPUDS-a od 2012. godine. Priredila je trideset i sedam samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu od 1995. godine do danas. Osamnaest puta je izlagala sa porodicom Vartabedijan u zemlji i inostranstvu. Grupno izlaže od 1994. na preko sto izložbi.  Bavi se rok fotografijom od 2004. godine. U proteklih deset godina je sarađivala sa mnogim poznatim muzičkim grupama iz regiona, muzičkim listovima i internet portalima. Urednik je fotografije u web magazinu – www.davidsubrock.com i fotograf-saradnik za Hit stranu „Politikinog zabavnika“. Službeni je fotograf muzičkih grupa: Neno Belan i Fiumens, Goblini, S.U.S. i PSI. Član je žirija Međunarodne izložbe Rok fotografije 2013 i 2015. godine. Pokretač je projekta ROK MOMENTI – izložbe rok fotografije realizovane šesnaest puta od 2006. godine do danas.  Dobitnik je više stručnih priznanja od 1996. godine do danas.

STANISLAV MILOJKOVIĆ je rođen 1966. godine u Beogradu. Fotograf je i urednik fotografije u beogradskom listu „Danas”. Već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol koncertima. Sarađivao je sa omladinskom štampom širom nekadašnje Jugoslavije, kao i sa mnogim muzičkim grupama čije omote i potpisuje. Poslednjih godina sarađuje sa većim brojem internet portala. Od 2014. godine objavljuje fotografije u okviru Hit strane „Politikinog zabavnika”. Veliki broj njegovih fotografija ilustruje 4. dopunjeno izdanje knjige Petra Janjatovića „Ex-Yu rock enciklopedija: 1960−2015”. Priredio je preko trideset samostalnih izložbi fotografija. Dobitnik je Gran-prija na Međunarodnoj izložbi rok fotografije „Gitarijada 2007” u Zaječaru. Radio je u žiriju Međunarodne izložbe Rok fotografije 2013. i 2015. godine. Priredio je preko 30 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Do sada je realizovano šesnaest “Rock Momenata”, od kojih je 5 u Beogradu, a preostale su realizovane širom regiona. Izložba fotografija “Rok momenti” biće otvorena za posetioce do 2. jula.

 

Total
0
Shares
Previous Article

The Killers predstavili novu pesmu "Run For Cover"

Next Article

Hard Time i M.O.R.T. prije The Culta na Šalati 27. lipnja