Zagrijavanje za Seasplash festival 2017: One Dread u Močvari

U Zagrebu si 24.6. onda dođi na Seasplash zagrijavanje u Močvaru; nastupa reggae sastav One Dread koji će te profurati kroz sve reggae hitove koje znaš i ne znaš, glazbeni aktivist Jah Billah, vješti dvojac DR.Obi i Anja G, a u večer će nas uvesti novo ime među reggae selektorima Mr. Roots Attaché.

ONE DREAD [reggae / dancehall]

Jeste li spremi za reggae tulum godine? One Dread vam sprema najmasniju roots-rock-reggae-dancehall-ska poslasticu koja će sigurno dignuti na noge vas i sve koje povedete sa sobom u Močvaru 24. lipnja. Bend je predvođen TNT (Tena, Nika i Tea) vokal sekcijom koja troglasno hoda, misli i pjeva. Čvrstu i moćnu ritam sekciju drže Jah Knez na basu i Cimi na bubnjevima, dok Ras Mirko na kljavama i Bruder Goran na gitari hodaju po tankoj liniji između roots rock reggae-a i srodnih žanrova kojima golicaju vašu maštu i pružaju vam jedno vanserijsko reggae iskustvo.

Bend ima svoju dugu povijest i iskustvo nastupa, od najmanjih i najintimnijih klubova, pa sve do festivala i svirki na otvorenom. Njihovi coveri obrađeni su s dušom i svaka izvedba samo je novi take odličnih hitova velikana poput: Black Uhuru, Steel Pulse, Third World, Inner Circle, Musical Youth, Albrosie, Peter Tosh, Bob Marley i mnogi drugi, a prije dva mjeseca mogla se u KSET-u čuti i njihova prva autorska pjesma „Noncomplaint“. U bendu ih ima sedam, ali zvuče i dišu kao jedan. Ako još niste čuli za One Dread, vrijeme je da se to promijeni.

JAH BILLAH [digital, dancehall, drum ‘n’ bass]

Počevši kao online “open source” glazbeni aktivist, Jah Billah je prerastao u međunarodnu reggae, dub, dancehall i dubstep figuru s vezama po cijelom svijetu. Suradnje i “dubbovi” sežu od Rusije, Kine, Novog Zelanda, pa sve do Jamajke, Južne Afrike, Kanade, te mu se adekvatno pripisao nadimak „outer galactic dub ambassador“ i moto „out of many come dub and out of dub come one people“. I tako jedan veliki glazbeni aktivist stiže na Seasplash warm up party zagrijati naše nogice i pokazati nam kako se to radi! Sažeti njegovu bogatu karijeru u nekoliko redaka nije lagan posao.

DR.OBI ft. ANJA G

Ugostiti ćemo i jednog od naboljih inžinjera zvuka u državi, DR.Obija koji potpisuje suradnju u pokretanju legendarnog programa Reggae utorak u Mastersu, član je Jahstice Sounda i Bamwisea. Za ovu priliku dolazi s mladom vokalisticom Anjom G s kojom je snimio singl “The Meaning”. DR.Obi i Anja G će se odlično nadovezati na ženske vokale One Dreada stoga nas očekuje prava vokalna poslastica.

ROOTS ATTACHÉ [roots reggae / early dancehall]

Nakon ispečenog zanata na bubnjevima i skoro desetogodišnjeg sviračkog iskustva u reggae glazbi, na scenu selectera stupa novo ime. Za vas radi selekciju zlatnog doba roots i dancehall glazbe, od sredine 70-ih do druge polovice 80-ih, isključivo na vinilu. Opustite se uz poznate i manje poznate chartbustere po izboru posebnog izaslanika vinilne pozitive, Mr. Roots Attachéa.

Podsjećamo vas kako se jubilarno 15. izdanje Seasplash festivala održava na starom mjestu zločina, jedinstvenoj lokaciji tvrđave Punta Christo, u terminu od 20. do 23. srpnja 2017. godine

Seasplash warm up party organiziraju klub Močvara i Subsonic Events.

Upad: 30 kn prije ponoći / 40 kn nakon

 

Total
0
Shares
Previous Article
Bad Music Boogaloo

Izvještaj sa prvog dana Bad Music Boogaloo festivala (16.6.2017.)

Next Article

Ian Svenonius 20. juna u Elektropioniru