Share
Bamper Iscelitelj objavio debi album “Uspon i pad zdravog razuma”

Bamper Iscelitelj objavio debi album “Uspon i pad zdravog razuma”

Mladi aleksinački kroslover kvartet duhovitog naziva Bamper Iscelitelj objavio je, ovih dana, svoj album prvenac “Uspon i pad zdravog razuma” pod etiketom najstarijeg nezavisnog srpskog izdavača Take It Or Leave It Records.

Na ovom ostvarenju mesta se našlo za 12 odabranih tema, uokvirenih u jednu homogenu i potpuno uokvirenu celinu, koje grupu predstavljaju u punom kreativnom usponu. Beskompromisno, kako to samo lucidni stvaraoci mogu iz sebe da istisnu na svom debitanskom diskografskom ostvarenju, verni sebi i bez ikakvih komercijalnih kompromisa Bamperi se poletno i nasmejanu upuštaju u muzičko bespuće domaće alternativne scene rešeni da uhvate svoj veliki talas koji će ih vinuti u rokenrol orbitu. Sudeći po ovim pesmama početni kapital je već tu.

Album “Uspon i pad zdravog razuma” snimljen je leta 2016. godine u studiju kod Čede Ilića u Nišu, u produkcijskoj režiji Anastasa Kamenovića. Sve tekstove (osim 5 i 10) potpisuje frontmen sastava Marko Trajković, osim “Natprirodno Biće“ i “Fliper“ koje je napisao gitarista Radoš Kostić, takođe i glavni vokal na njima. Tema “Niš-Ekspres” je obrada pesme “Mr. Moustache“ grupe Nirvana i to je jedina muzička podloga koja nije autorsko delo samog benda. Dizajn albuma delo je Rastka Milojkovića.

Ovo izdanje dostupno je na kompakt disk nosaču kao i na svim relevanjtnim digitalnim platformama:

Google play  |  Amazon  |  Deezer  |  iTunes  |  Spotify  | Youtube

Na albumu su učestvovali: Marko Trajković (vokal na svim pesmama osim br. 5 i 10), Jovan Nikolić (bubnjevi), Dimitrije Golubović (klavijature na pesmama br. 2, 5, 8, 11, i 12), Aleksandar Petrović (bass gitara), Radoš Kostić (gitara na svim pesmama, vokal na pesmama br. 5 i 10), Nikola Nikolić (gitara na pesmama br. 1, 5, 6, i 12)

Njihovo dosadašnje najčuvenije delo je pesma “‘Oću Da Budem Aca Vučić” iz 2016., koju je do sada videlo i čulo gotovo 100 000 posetilaca njihovog kanala.

Biografija

Bamper Iscelitelj je osnovan 2012. godine u Aleksincu. Bend je, može se reći, postojao i par godina pre toga jer je takoreći u istom sastavu već izvodio autorske pesme na pojedinim svirkama lokalnog karaktera, ali pod drugim nazivima. (Dispermni System, Sok od Cvekle).

Bend gaji oštar i sirov gitarski zvuk koji se zasniva na melodičnim i snažnim rifovima. Najveći uticaj na formiranje njihovog muzičkog izraza imali su bendovi kao što su: Soundgarden, Nirvana, Stone Temple Pilots, Alice in Chains, Queens of the Stone Age… Njihov zvuk je fuzija alternativnog roka, hard roka, hard kora, stoner roka, metala, panka… mada ponekad eksploatišu i novokomponovane narodnjačke motive, iz satiričnih razloga. Tekstovi su ispunjeni cinizmom i ironijom, i obrađuju širok krug tema i pitanja.

Leave a Comment