Share
Trobecove krušne peći sutra u Elektropioniru

Trobecove krušne peći sutra u Elektropioniru

Zagrebački bend Trobecove krušne peći dolazi sutra u Beograd gde će održati koncert u klubu Elektropionir s početkom u 21 čas.

Sastav osnovan 1981, sa svojim avangardnim post punk zvukom jedini je preživeli predstavnik zagrebačkog odgovora no waveu i redak aktivan bend iz navedenog razdoblja. Kafkijanski svemir njihovih pesama savršeno je odražavao stanje uma nacije osamdesetih, a trideset godina kasnije on je i dalje primenjiv na ovdašnje metastazirano društveno uređenje. Isto je, a nije isto.

Nakon uspešnog albuma „S mukom žvaču trubadurov vrat“, kultni zagrebački bend pripremio je novo vinilno izdanje „Ether“. Za razliku od prethodnog izdanja na kojem su se nalazili skoro zaboravljeni snimci iz 1985, novi album snimljen uživo u Kocki sadrži prvenstveno novi materijal. Vinilno izdanje dolazi uz psihodelične ilustracije gitariste Ivana Vinskog, koje savršeno prate klaustrofobičnu atmosferu Trobeca.

Cena karte u pretprodaji iznosi 500 dinara, a mogu se kupiti u Zaokretu (Cetinjska 15), dok će na ulazu u Elektropionir koštati 700 dinara.

Leave a Comment