Keziah Jones 27. jula ponovo u Beogradu

Harizmatični pevač i gitarista poreklom iz Nigerije, Keziah Jones, se ovog leta vraća u Beograd, kao što je i obećao. On će 27. jula nastupiti u letnjem klubu Bitefartcafe, koji se nalazi kod teniskih terena na Kalemegdanu.

Ovog jula nam ponovo stiže izvođač koga ste iznova tražili, Keziah Jones. Ovaj muzički revolucionar, poreklom iz Nigerije, je svojom neobičnom tehnikom sviranja i mešanjem sirovog bluza i oštrog fanka, stvorio žanr koji sam naziva “blufunk”.

“ Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro. “ kaže Kezaja.

Zvezda u Evropi i Japanu, Keziah je svojom blufank muzikom na koju najveći uticaj ima njegovo afričko poreklo, dosegao kultni status u Londonu.

Njegov specifičan način sviranja gitare, kao i zagonetni refreni i oštro udaranje po žicama koje je promovisao na debi albumu “Blufunk Is A Fact” proslavili su ga početkom devedesetih godina prošlog veka. Album je prodat u pola miliona kopija.

Keziah kao svoje uzore navodi Felu Kutija, Majlsa Dejvisa i Džimi Hendriksa.

Ukoliko još uvek niste isplanirali odmor, dobro je, sad znate kada morate biti u Beogradu. Ako jeste, pomerite ga, jer je ovo svirka koja se ne propušta.

Karte u prodaji na svim prodajnim mestima, kao i online i m-ulaznice:
www.eventim.rs
www.ddtickets.rs

 

Total
0
Shares
Previous Article
exit_2017_prvi_dan_killers_050717_foto_petar_markovic_19-2

The Killers: Ubice čiji hici bude iz mrtvih

Next Article
Motovun Film Festival

Predstavljen program 20. Motovun Film Festivala