Share
Buč Kesidi: “Očekujte veličanstven provod uz emotivne vatromete”

Buč Kesidi: “Očekujte veličanstven provod uz emotivne vatromete”

Pančevački rokenrol trio Buč Kesidi uoči nastupa na nikšićkom Lake festu.

Buč Kesidi je mladi ljevoruki pančevački rokenrol trio nastao 2014. godine. Bend 2015. godine potpisuje ugovor za izdavačku kuću Lampshade media i izbacuje mini EP pod nazivom „Španska serija“, koji je uvertira u debi album „Posesivno-osuplsivni hospul“ koji je izašao u novembru 2016. Debi album je jako brzo prihvaćen od strane publike i kritičara preko interneta i serije energičnih koncerata.

Bend je do sad svirao sa Jarbolima, Stuttgart Online-om, Artan Lilijem, kao i na mnogim festivalima – Exit 2016, Arsenal Fest 2016, Mikser Festival 2017, Berlin Music Fest München i drugima, imao je mini turneju po Nemačkoj i Austriji. Poznat je po hitovima „Jaa (imam plaan)“, „Pola pet“, „Stani!! Stani!!!“ koji su obarali rekorde na popularnim regionalnim top listama, a najnoviji dodatak videografiji je spot za pesmu „Draga?“. Uz to, debi album se sada može kupiti i u CD izdanju. Ovaj bombastični sastav čine: Luka Racić – gitara i vokal, Zoran Zarubica – bubanj i vokal Srđan Stevanović – bas gitara i vokal

LF: Šta je ono što će publika moći da očekuje od vašeg nastupa na Lake festivalu?

BK: Publika može da očekuje slobodu, mladalačku energiju, melodične pjesme i dobar povod za đuskanje. Veličanstven provod uz emotivne vatromete.

LF:Koji su vaši utisci kada se radi o Lake Fest-u?

BK: Lake Fest je za nas jedan od najznačajnijih i najbitnijih festivala u regionu, jedan od festivala koji lako može da se mjeri sa najvećim u Evropi. Proteklih godina smo dolazili kao publika ali sada smo tu kao izvođači, nema boljeg osjećaja od tog.

LF:Da li spremate nešto specijalno za nastup pokraj Krupačkog jezera?

BK: Prije svega jedva čekamo da se pojavimo i sviramo na ovakvom mestu i bini van Srbije, za nas mlade će to biti divno iskustvo i to će se sigurno vidjeti na bini, biće većeg žara i želje za sviranjem, uživanjem i zezanjem.

LF: Imate li neku poruku za fanove koji će gledati vaš nastup na Lake Fest-u?

BK: Dođite da se zajedno zabavimo, biće dražesno.

Leave a Comment