Share
Počinje Regius festival u Šibeniku

Počinje Regius festival u Šibeniku

Regius festival, jedini preživjeli alter/rock fest u Šibeniku, večeras će doživjeti svoje sedmo izdanje pa će svi ljubitelji dobre svirke napokon doći na svoje. Na prostoru nekadašnje tvornice TEF-a kroz dva će dana publiku raspametiti Pips Chips &VideoClips, TBF i Sonkillersi i još sedam odličnih bendova koji će u Šibenik sigurno privući brojnu publiku.

Novost festivala su dvije pozornice što je Regius produkcijski odvelo korak dalje, a večeras će na velikom stageu Regius otvoriti šibenski punk bend Ponte de Carla, nakon čega slijede nastupi  beogradske rock grupa Artan Lili, nakon 17 godina okupljenih Kojota, jedinstvenih Pips Chips &VideoClipsa i šibenskog benda FogSellers.

Subota je rezervirana za nastup zagrebačkog benda Čudnoređe, niškog dvojca Stereo banana, originalne Songkillerse i slovenske elektro-rock mašine Kontradikshn, a organizator Igor Bergam iz Udruge P.A.R.K. posebno je ponosan što će na Regiusu drugog dana festivala prvi put nastupiti i TBF, koji će ove godine proslaviti 20 godina od izbacivanja epohalnog albuma ‘Ping-pong (umjetnost zdravog đira)’ iz 1997. godine.

– Njihov prvi album po meni je jedan od TOP 3 hip-hop hrvatska albuma koji predstavlja revoluciju u razvijanju hrvatske hip-hop scene i mogu najaviti da će na Regiusu TBF napraviti presjek karijere sa hitovima sa svih 6 albuma, tako da će publika imati priliku čuti najbolje od najboljeg – najavljuje Bergam.

Osim bendova, na početku i na kraju festivala, te u pauzama između nastupa bendova na velikoj pozornici, s druge će publiku držati u ritmu DJ-eve i to Škalja&Sokol, NiceHell & Santiago Batacosta.

Ulaznice možete kupiti na ulazu na festival po nešto većim cijenama, festivalske ulaznice tako možete nabaviti po cijeni od 130 kuna, dok dnevne koštaju 90 kuna

Inače, organizatori festivala posjetiteljima i ove godine osiguravajubesplatnu kamp lokaciju udaljenu svega nekoliko minuta hoda od gradske plaže, ali i samog centra Šibenika.

m.sibenik.in

 

Leave a Comment