Hornsman Coyote

Hornsman Coyote: “Ono što me okružuje uvijek je tema mojih pjesama”

Foto: Facebook / Hornsman Coyote

Beogradski rege muzičar Hornsman Coyote (Nemanja Kojić) objavio je prije nekoliko dana album naziva “Sevengreen” u izdanju Ammonite Records.

Nakon internacionalnih projekata i saradnjom sa bendom Kojot je solo potpisao novi studijski materijal.

“Album sadrži 12 pjesama, u pitanju je takozvana nju ruts rege produkcija. Producirali su ga globalno poznati House of riddim. Što se mene tiče, moj pristup muzici se nije promijenio ono što živim svakodnevno i ono što me okružuje uvijek je tema mojih pjesama. Bavim se socijalnim, ljubavnim, ličnim i duhovnim temama. Takođe, album ima i dva instrumentala koji govore sami za sebe”, kaže Kojić na početku priče, čiji deseti samostalni album nije donio promjene, osim u muzičkom izrazu.

MIJENJAMO SE JA I MOJ IZRAZ

“Svaki album je bio priča za sebe. Druga produkcija, drugi podžanr ruts regea. Uglavnom, mislim da kako godine prolaze, mijenjam se ja, mijenja se i moj muzički izraz”.

Album je pratio spot za numeru “Bells of Hate”, a muzičar kaže da nikad nije želio da vizuelni identitet stavlja ispred auditivnog.

“Mi sve sami radimo. Cijeli posao oko vizuelnog smo ovaj put sami uradili, jer mislim da najbolje tako možemo sebe da predstavimo na najprirodniji način. Ne želimo da budemo vizuelno agresivni. Spotove snimamo na turnejama i između. Nikad ne pravimo planirane video sesije. ‘Bells of Hate’ treći je video sa albuma ‘Sevengreen’ i govori o vječno trusnoj situaciji na zapadnom Balkanu”, objašnjava sagovornik, koji ističe da je na novom albumu objedinio sve teme kojima bi trebalo da bude prožeto jedno izdanje.

O NEDOSTATKU PRAVDE I SAMOPOŠTOVANJU

“Pjevali smo o svemu nedostatku pravde, novom svjetskom poretku, slobodi, sreći, entuzijazmu, razočaranju, ljubavi, samopoštovanju, poštovanju prema drugima i muzici”, taksativan je Kojot.

Kojić je u posljednje vrijeme aktivan i sa sastavom Remedy, koji je okupio nakon Eyesburna, a solo materijal ga nije odvojio od ovog benda.

I SA REMEDIJEM ALBUM DOGODINE

“Tiha voda brijeg roni. Upravo smo prije nekoliko dana imali probu. Ulazimo u studio Citadela u oktobru. Produciraćemo sa Lukom Matkovićem (Quasarborn, Spaceater), a album izlazi u prvoj polovini 2018”, ističe rege muzičar.

On je nedavno učestvovao i u stvaranju “Još uvek ima nade” sa bliskim mu po žanru Del Arno Bandom, za koju je snimljen i spot.

“Predivno iskustvo. Dobra pjesma, lijepa poruka, ponovni muzički susret sa Jovanom, koji me je uveo u rege muziku daleke 1990. Jako brza i prirodna realizacija ljudi su to osjetili, odatle i tolika popularnost ovog singla”, kaže Kojot i priznaje da u posljednje vrijeme slabo kupuje muziku:

“Pratim, ali ne kupujem nova izdanja, tu i tamo neki novi album starih izvođača. A ja sam diskofil”.

U CRNOJ GORI UVIJEK CARSKI

Na kraju treba napomenuti da je Kojot tokom jula bio na mini turneji u četiri crnogorska grada i ponio dobru energiju publike, a obećao je da ćemo ga čuti i vidjeti dogodine.

“Bilo je carski, kao i uvijek. Posebno Nikšić i Podgorica. Radujemo se ponovnoj turneji sljedeće godine. Mir i ljubav dobrim ljudima”, zaključio je muzičar.

dnovine.me

Total
0
Shares
Previous Article
Psihomodo Pop

Psihomodo Pop otvara novu koncertnu sezonu Vintagea 15. rujna

Next Article

Drugi Festival muzičkog filma - Paralelne vizije