Gretta singlom “Vatromet za kraj” najavljuje novi album

Zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja “Vatromet za kraj“, singl s nadolazećeg, petog studijskog albuma, u izdanju Spona i Aquarius Recordsa

Snimljene su dvije verzije videospota “Vatromet za kraj”, TV verzija i verzija 360 stupnjeva, jer gledatelj u svakom trenutku može sam odlučiti što će gledati – na računalima je dovoljno pomicati miš u željenom smjeru, dok se na tabletima i pametnim telefonima, zahvaljujući senzoru pokreta, video u punih 360 stupnjeva može promatrati jednostavnim pomicanjem uređaja.

Riječ je o veseloj, melodičnoj i plesnoj pjesmi s intrigantnim tekstom, koji na neuobičajen način govori o prekidu ljubavne veze.

“”Vatromet za kraj” je jedna od onih pjesama koja nam je odlično “sjela” u trenu dok smo je stvarali. Pomalo je šlagerskog karaktera i vesele atmosfere, ljubavne je tematike te govori o “happy end” -u na neki način.” – kaže Tomislav Čubek – Chubi, vokal i gitarist Grette te jedan od autora pjesme.

Autori glazbe i teksta su Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, aranžman je djelo cijelog benda Gretta, glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, a autor fotografije s naslovnice singla je Fulvio Vidić.

Za režiju i produkciju spota je zaslužan Davor Puklavec – Puki, a spot je snimljen u sobi prepunoj raznih vintage umjetnina, što mu daje retro štih, koji dodatno potenciraju “rockabilly” glumci Igor Recek “Gangster” i Ivana Benko (Greta MaCabre), jedna od najpoznatijih domaćih pin up modela.

Uz snimanje spota je vezana i jedna zanimljivost zbog koje ga članovi Grette nikad neće zaboraviti – taj dan je Robert Modlic, bubnjar Grette, po drugi put postao otac. Pošto je zbog potpuno jasnog razloga izostao sa snimanja, njegov dio je snimljen naknadno i “ubačen” je na ekran televizora koji se nalazi u sobi s glumcima i ostalim članovima bend

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma te brojne uspješne singlove i spotove. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama).

Total
0
Shares
Previous Article

Frančesko Santuči i Big Bend RTS 22. septembra u Domu omladine Beograda

Next Article

Prvi video sa snimanja filma o frontmenu grupe Queen