Netflix je kupio prava na film Kodachrome o filmskoj tehnologiji koja je bila zabranjena

U transakciji vrijednoj 4 milijuna dolara, Netflix je otkupio prava na film Kodachrome s Edom HarrisomJasonom Sudeikisom i Elizabeth Olsen. Kodachrome je film koji je režirao mladi američki redatelj Mark Raso o povijesti fotografije i filma, a radi se o posljednjim danima tehnologije prvog modernog filma u boji koja se zvala Kodachrome.

Kodachrome je bio jedna od prvih uspješnih tehnologija izrade fotografija i filma u boji. Cijeli koncept je predstavio Eastman Kodak 1935. i pokazao se prilično uspješnim, ali je zbog zakonskih problema oko kompliciranosti proizvodnje takvih filmova, SAD nakon 1954. naprasno zabranio upotrebu te tehnologije.

Zabranjena tehnologija

Tko god je od tada ostao s rolama Kodachrome filma u džepu, mogao je biti siguran da neće nikad vidjeti te fotke. Upravo su se u toj situaciji našli otac i sin u Rasoovom filmu, koje zbližava avantura i utrka s vremenom kako bi u zadnji čas stigli do Kanzasa, jedinog mjesta gdje mogu razviti svoj zadnji film.

Film je dosad prikazan na Toronto International Film Festivalu s odličnim odjekom publike i kritike s naglaskom na kvalitetne izvedbe glavnih glumaca. Zasad još nije poznato kad će Netflix ponuditi Kodachrome javnosti, prenosi Deadline.

 

Total
0
Shares
Previous Article

Hornsman Coyote 18. septembra promoviše novi album “Sevengreen”

Next Article

Neboder objavio prvi EP i spot za pesmu “O slobodi”