ekv-krug

EKV offical tribute band Krug 25. studenog u zagrebačkom Metropolisu

Poklonici Ekatarine Velike 25.11.2017 moći će uživo čuti njihove najveće hitove jer u goste zagrebačkom Metropolisu dolazi EKV offical tribute band Krug, koji je popularan širom regije. Krug- zagrebačkoj publici već godinama poznat band, sačinjen od dijela glazbenika koji su nekoć svirali u originalnoj postavi Ekatarine Velike, već nekoliko godina za redom puni klupske prostore u Zagrebu.

Regionalna turneja

I ove godine Krug povodom obljetnice smrti frontmana Ekatarine Velike, Milana Mladenovića sa početkom 11. mjeseca polazi na regionalnu turneju koju će završiti upravo u Zagrebu. Kako je Ekatarina Velika ostavila veliki trag u regionalnoj rock sceni, mnogi i dan danas pohode koncerte, a kultni rock sastanci postali su već iznimno popularni u svim većim gradovima regije. U Beogradu se članovima Kruga pridružuju mnogi poznati muzičari koji su bili dio novovalne priče, te kolege i štovatelji moćnog zvuka Ekatarine Velike.

Niti zagrebačka publika neće biti zakinuta jer će se Krugu i ovoga puta pridružiti gosti iznenađenja, pa će zajednički zasigurno zagrebačkoj publici pružiti priliku da live osjete moć zvuka kultne Ekatarine Velike . Dvije godine nakon što je ovaj regionalno popularan bend dupkom napunio Metropolis klub te ranije i Tvornicu kulture, poklonici Ekatarine Velike imati će priliku uživo ponovno uživati u zvuku kultnih pjesama koje i mnogi danas rado slušaju.

Zadnji koncert u Zagrebu

Prije 24 godine, točnije 9.11. 1990. godine, održan je zadnji koncert ovog kultnog benda u Zagrebu, kada su se nakon oduševljenog skandiranja mase EKV, EKV, EKV… zadnji put zajedno članovi Ekatarine Velike naklonili publici na koncertu održanom u sklopu Brucošijade ETF-a. No zvuk Ekatarine Velike nije utihnuo, a za to su se pobrinuli članovi beogradske skupine Krug.

Bend “Krug” nastao je u proljeće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave “Ekatarine Velike” sa grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda. Zajednička ljubav prema muzici, umjetnosti i posebice poštovanje prema jednom od najvećih r’n’r bendova s ovih prostora, koji ih je inspirirao u raznim fazama života. Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja), da dio tog duha osjete na koncertu.

Krug EKV tribute svoje koncerte doživljava kao privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijele fascinaciju jednom od najutjecajnijih i najcjenjenijih rock grupa na ovim prostorima te svim, prerano otišlim, genijalnim ljudima i njihovim idejama.

Članovi benda Krug EKV su:

Bubnjevi – Marko Milivojević
Član originalne postave grupe EKV. U EKV je došao 1991. godine, svirao na albumima “Dum Dum” i “Neko nas posmatra”, i live “Kao u snu”. Prije EKV svirao u “Partibrejkersima”, kasnije u “Električnom orgazmu”, “U škripcu”, “E-play” i “Vlado Divljan & Old Stars Band”.

Bas gitara – Dragiša Uskoković Ćima
Član originalne postave EKV. Prije EKV svirao u grupi “Sirova koža” i snimio veliki broj projekata za različite izvođače. U EKV je došao 1991. godine, svirao na albumu “Neko nas posmatra” i live “Kao u snu”, kao i na velikom broju živih svirki u tom periodu.

Vokal i gitara – Nemanja Dašić -svira u “Vampirima”.

Klavijature – Dejan Tomović Tomke
Surađivao s velikim brojem beogradskih bendova, svirao u “Vampirima”. Sudjelovao u autorskom projektu njujorškog (hip-hop power rock) benda “Cypha’z god’z”.

 

Total
0
Shares
Previous Article

Nikola Vranjković, Bad Copy i Bolesna Štenad na zatvaranju bašte KST-a

Next Article

Neobjavljeni album Sharon Jones izlazi godinu nakon njene smrti