paradise lost

Paradise Lost u subotu u zagrebačkom Boogaloou

Metal legende Paradise Lost dolaze 14. listopada u zagrebački Boogaloo predstaviti svoj novi album “Medusa” uz goste Pallbearer i Sinistro, u organizaciji Twilight Promotion.

Bend kojega mnogi smatraju zaštitnim znakom doom i gothic metala, britanski Paradise Lost, nastupit će u subotu, 14. listopada, u zagrebačkom klubu Boogaloo. Ovo će im biti peti posjet Zagrebu. Godine 2005. i 2010. nastupili su u Boogaloou, 2012. u Pogonu Jedinstvo i 2015. u Vintage Industrial Baru. Ovoga puta dolaze predstaviti svoj novi, petnaesti studijski album „Medusa“ koji će izaći 15. rujna. Paradise Lost već tridesetak godina suvereno vladaju svjetskom metal scenom. Uvijek na vrhu i uvijek aktualni, mijenjali su stilove, da bi pritom uvijek ostali dosljedni sami sebi, mistični i nedokučivi, kao i uvijek.

Paradise Lost, čije je ime inspirirano istoimenom poemom J. Miltona iz 1667., svoj su put započeli davne 1988. godine. Abumi “Lost Paradise” (1990.), “Gothic” (1991.) i “Shades of God” (1992.) spadaju u death/doom metal fazu. S albumima „Icon“ (1993.), i „Draconian Times“ (1995.) Paradise Lost uplovili su u gothic metal vode i time postali svjetski poznati. Nakon toga je uslijedio još uspješniji album „One Second“ (1997.), kojim su se približili dark rocku i počeli upotrebljavati elektroniku. Zatim je uslijedio album „Host“ (1999.), kojim su uplovili u sinth pop vode, da bi se već na idućim albumima „Believe In Nothing“ (2002.) i „Symbol Of Life“ (2002.) vratili čvršćem zvuku, ovog puta s prizvukom industriala. Povratak heavy-gothic zvuku donio je album “Paradise Lost” (2005.). Slijede albumi “In Requiem” (2007.) i “Faith Divides Us – Death Unites Us“ (2009.), kojima nastavljaju u istom stilu. Paradise Lost su 2015. objavili svoj četrnaesti studijski album, „The Plague Within“, kojim se vraćaju u svoju najmračniju doom metal fazu s početka karijere. Ovaj album je pokupio odlične kritike i odmah zauzeo visoke pozicije na top listama.

Uz nekoliko vrhunski izdanja i hrpu bezvremenskih hitova, veliki adut Paradise Losta je taj što je gotovo kompletna postava, koju čine Nick Holmes (vokal), Greg Mackintosh (gitara), Aaron Aedy (gitara) i Steve Edmonson (bass) zajedno od samoga početka, a dodamo li im jednog od najboljih metal bubnjara današnjice, Adriana Erlandssona (At The Gates, The Haunted, Cradle of Filth…), koji je u bendu od 2009., dobivamo jednu od najkvalitetnijih postava na metal sceni.

Kao posebni gosti na ovoj će turneji nastupiti sve popularnija doom metal četvorka Pallbearer iz SAD-a. Bend je svoj novi studijski album „Heartless” objavio za Nuclear Blast Records, a izdanje je dobilo odlične ocjene medija i fanova širom svijeta. Pallbearer se trenutno nalaze na svojoj headline turneji, u sklopu koje promoviraju svoj novi album.

Prvi će na pozornicu izaći mračna sludge doom metal kreacija iz Portugala – bend Sinistro, te dodatno upotpuniti atmosferu ovog jedinstvenog koncertnog događaja. Bend promovira svoj prošlogodišnji album „Semente” koji je objavljen pod okriljem izdavačke kuće Seasons of Mist.

Početak koncerta predviđen je u 20 sati, a cijene ulaznica iznose: akcijska cijena od 130 kn do 01. srpnja, nakon čega će ulaznice koštati 170 kn, dok će na dan koncerta ulaznice biti 200 kn.

Total
0
Shares
Previous Article
Marilyn Manson

Merilin Menson predstavio novi album "Heaven Upside Down"

Next Article
exit-jason_derulo_2-2

Istraživanje potvrdilo: EXIT do sada doneo više od 150 miliona evra srpskom turizmu