‘Provincija uzvraća udarac’ dobila vinilno reizdanje

Puležanski punk rock bend FOB (Fakofbolan) objavio je album Provincija uzvraća udarac prvi puta u vinilnom obliku! Album je originalno izdan samo na CD-u prije više od 15 godina za tadašnji Zvuk Močvare. Također, dostupna je i digitalna verzija.

Provincija uzvraća udarac treći je po redu album FOB-a, koji i 15 godina nakon zvuči svježe i aktualno. Punk rock 21. stoljeća, popraćen hardcore brzinom, rockerski vozećim gitarističkim riffovima, uz povremene uplive u ska ritmove, dok smo svojevrsnu novost mogli prepoznati u zaključnoj pjesmi, gdje koketiraju sa dub i hip-hop ritmovima. FOB-ov prepoznatljiv stil većem broju ljudi može se približiti pokušavajući ga usporediti sa onim što su npr. krajem ’70-ih i početkom ’80-ih radili The Clash, i što od početka ’90-ih npr. rade Rancid, kroz profilirani vlastiti stil.

Provincija uzvraća udarac je žestok i iskren album, uz snažne tekstove, na omotu priložene u hrvatskoj i engleskoj verziji. Kao što i sam naziv albuma govori, isti predstavljaju generaciju koja je sazrijela, ali koja po “moralnoj većini” još ima problema s odrastanjem. Tekstovi otkrivaju apsurdnost ljudskog društva, sa naglaskom na prostore na kojima živimo, gledano kroz objektiv ‘provincijske’ svakodnevice, ističući neskrivenu želju za životom.

Provincija uzvraća udarac u izdanju etikete PDV (Prekomjerna Doza Vinila) i Zvuč Močvare, dostupna je kao 12” vinil, prvih 200 primjeraka sadrže originalno CD izdanje, a tu je i download card sa novim remasteringom, za kojeg je zaslužan domaći producent svjetskog glasa – Petar Dundov.

Total
0
Shares
Previous Article

Battleme: 'Kad nam je pjesma završila u 'Sinovima anarhije' došli smo do za nas egzotične europske publike'

Next Article
Damir Avdić

Koncertna promocija albuma "Amerika" Damira Avdića 30. studenog u Vintage Industrial Baru