Went

Went i Vikowski 4. novembra u novosadskom CK13

Beogradski indie folk sastav Went i italijanski minimalistički, indie, synth-pop jednočlani bend Vikowski nastupiće 4. novembra u omladinskom centru CK13 u Novom Sadu.

Posle kraće letnje pauze, Went se ponovo vraća na binu u punoj snazi!

Posle tri EP-a, bend je izdao i svoj prvi album pod nazivom “The Great Escape”, koji će publika u CK13 imati priliku da čuje u dinamičnoj svirci ovog beogradskog četverca.

Uz Went će ovoga puta nastupiti i italijanski minimalistički, indie, synth-pop jednočlani bend Vikowski.

Went je nastao 2005. godine i u svojoj muzici polazi od tradicije američkog folka, mešajući uticaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka.

Do sada su izdali tri EP-a za nezavisnu diskografsku kuću Floorcollapsing: “Went” (2008), “Wasteland” (2010) i “Alternative Endings” (2014), kao i album “The Great Escape” (2016). EP izdanja su pratila dva spota za pesme “Short Term Memory” i “Robot Thoughts”, a za sam album objavljeni su spotovi za pesme “Westbound Lane” i “New Year’s 5 A.M.”

Went je do sada odsvirao veliki broj koncerata širom Srbije (između ostalog u Novom Sadu, Subotici, Zaječaru, Nišu) i regionu (Slovenija, Mađarska, Hrvatska) i trenutno promoviše svoj aktuelni album “The Great Escape”.

Pored pojedinačnih koncerata, bend je u više navrata pravio i mini turneje po Srbiji, sarađujući i deleći binu sa brojnim bendovima, kao što su While, Ika, Stray Dog, Wooden Ambulance i On Tour.

Vikowski je minimalistički, “deep”, indie, (sint)pop koji dolazi iz Italije.

Svoje prve radove u vidu demo snimka sa tri pesme predstavio je 2015. godine na svom Soundcloud profilu. Reakcije su bile ohrabrujuće, s obzirom da su mu omogućile turneju od oko 40 koncerata po Italiji i istočnoj Evropi. Na “Pending Lips” festivalu 2016. godine primetili su ga ljudi iz Costello Recordsa, za koji je i objavio prvi album “Beyond the Skyline” u martu ove godine. Usledila je još jedna prolećna turneja, koja se nastavlja ove jeseni, a u okviru koje će posetiti Beograd i Niš. Kao najavu turneje nedavno je predstavio svoj drugi video-singl za pesmu “Ninety-Two”.

Total
0
Shares
Previous Article

YU4:20 singlom 'Peace' pozvali na mir i ljubav

Next Article

Šomazguni 28. listopada u KSET-u