johnny cash

10 albuma koji su snimljeni na veoma čudnim mestima

U istoriji muzike albumi su snimani na raznim čudnim mestima: od svemira do ispod vode, zatvora ili mesta zločina. Evo nekih najčudnijih!

NINE INCH NAILS „The Downward Spiral“ (1994)
Trent Reznor je za snimanje ovog albuma izabrao kuću na Hollywood Hills gde je kult Čarlsa Mensona ubio Sharon Tate i još četiri osobe. „Gledao sam razna mesta, ali mi se ovo svidelo najviše“ izjavio je Reznor za „Entertainment Weekly“ kad je album izašao 1994. godine.

THE ROLLING STONES „Exile On Main St.“ (1972)
Keith Richards i njegova tadašnja partnerka Anita Pallenberg su odlučili da se album snima u Villa Nellcote, imanje opisano kao „mini Versaj“.

JOHNNY CASH „At Folsom Prison“ (1968) i „At San Quentin“ (1969)
Sam Johnny Cash nikada nije služio zatvorsku kaznu ali je njegov ogroman hit „Folsom Prison Blues“ definitivno ubedio fanove da je on bio zatvorenik i nije im bilo čudno kada se „vratio“ u zatvore i snimio tamo dva sjajna albuma.

JACKSON BROWNE “Running On Empty” (1977)
Jackson Browne je ovaj svoj album snimio na turneji, ali u hotelskim sobama, prostorima za vežbanje, autobusima. Cilj je bio da se pronađe neka duhovnost u aktivnostima koje prate svaku turneju. Na potpuno drugačijoj vrsti turneje su bili Bragg i Henry snimivši old-school standarde dok su pet dana putovali vozovima od Čikaga do Los Anđelesa.

KATIE MELUA „Concert Under The Sea“ (2007)
Britanska pevačica i njeni muzičari su ušli u Ginisovu knjigu rekorda tako što su snimili „živi“ koncert na dnu platforme za bušenje, kojem su prisustvovali 20 zaposlenih u naftnoj kompaniji, na toj bušotini.

BEN VAUGHN „Rambler 65“ (1997)
Kako sam naziv albuma kaže on je kompletno snimljen u Benovom starinskom automobilu marke „Rambler“. Na prednjem sedištu je bio miks pult, pozadi je bio mali studio gde je umetnik uradio većinu pevačkih i sviračkih deonica. Kada je ovaj album izašao 1997. godine reditelj Alex Cox je snimio 25-minutni dokumentarac o ovom nesvakidašnjem događaju.

CHRIS HADFIELD „Space Sessions: Songs From A Tin Can“ (2015)
Kanadski astronaut Hadfield je iskoristio vreme dok je bio na svemirskoj stanici da snimi do sada jedini album snimljen van Zemljine atmosfere. Među ostalim numerama na albumu se našla, logično, obrada Bouvijevog standarda „Space Oddity“.

KILLING JOKE „Pandemonium“ (1994)
Ovaj album je snimljen u Velikoj piramidi u Gizi.

THE BLACK KEYS „Rubber Factory“ (2004)
Ovaj album je kompletno snimljen u napuštenoj fabrici guma. Bilo je vruće kao u paklu, prozori nisu mogli da se otvore, akustika je bila užasna ali je krajnji proizvod bio izuzetan.

WINGS „London Town“ (1978)
U kasnim 70-tima bend Wings je počeo da se osipa pa je Paul McCartney odlučio da preostale članove u Watermelon Bay, blizu Devičanskih ostrva gde su snimili album na brodu.

Metropolismusic.rs

Total
6
Shares
Previous Article
Detroit Groove Gang

Detroit Groove Gang objavili novu pjesmu “Purple Johnny”

Next Article
Festival 84

Otkazan Exitov jahorinski Festival 84