Share
10. Božićno rokanje u Orahovici uz M.O.R.T., Kandžiju, Detmeć i druge

10. Božićno rokanje u Orahovici uz M.O.R.T., Kandžiju, Detmeć i druge

Božićno Rokanje u organizaciji Udruge Pauk Orahovica predstavlja zimski glazbeni festival u srcu Slavonije, a ove godine slavi svoju jubilarnu desetu godišnjicu. Rokanje se nakon nekoliko godina ponovno vraća na staru lokaciju, a to je bivša kino dvorana u centru Orahovice u kojoj je davne 2009. godine sve i počelo te će trajati dva dana. Ovogodišnji program se sastoji od ukupno pet bendova uz popratne sadržaje i after ex-yu rock & hip-hop party kako bi se posjetitelji mogli i nakon koncerta zadržati u prostoru i uživati do sitnih jutarnjih sati slušajući glazbu koja se nažalost sve više gubi u današnje vrijeme. 

Božićno Rokanje održati će se 20. i 21. prosinca s početkom od 20 sati u bivšoj kino dvorani u Orahovici.

U petak 20. prosinca na ovu vruću pozornicu dolaze RIBE iz Našica i popularni M.O.R.T.  iz Sinja, dok će se u subotu, 21. prosinca na pozornicu popeti  The Muddy Breakdown iz Slatine, zvijezde u dolasku DETMEĆ iz Požege i zvijezda domaće hip-hop scene KANDŽIJA sa svojim popratnim bendom Gole Žene. Oba dana za AFTER PARTY i stare EX-YU ROCK & HIP-HOP hitove biti će zaduženi dj-i iz udruge.

Posjetitelji će imati priliku prisustvovati premijernim promocijama novih albuma grupa DETMEĆ, NA RUBU kao i novog albuma KANDŽIJE, PLAFON koji iz dana u dan postižu veliku popularnost.

Pretprodaja ulaznica kreće 6. prosinca, a cijena jednodnevne ulaznice je 40 kuna, dok ćete za  festivalsku morati izdvojiti 60 kuna. Na dan koncerta cijena raste za 10 kuna (dnevna), odnosno 20 kuna (festivalska). Ulaznice ćete moći kupiti u samom klubu i na još nekoliko lokacija u Slavoniji:

Caffe Bar BAZA i Caffe bar Plavac Orahovica, Caffe Bar Štedna Virovitica, Caffe Bar Prijašin 2 Slatina, Beer Garden Našice…

O izvođačima…

M.O.R.T. je beskompromisni punk – blues band iz Sinja (Hrvatska), žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji još od jeseni 2003. godine.
M.O.R.T. iza sebe ima preko 400 koncerata u 5 godina, 20 video spotova, preko 8 miliona pregleda po YouTube-u, četiri vrhunska albuma, više od 50 000 televizijskih prikazivanja…
Bend je upravo u procesu promoviranja četvrtog studijskog izdanja “Standing running man” kompletnog na engleskom jeziku.
“M.O.R.T. je uvijek na turneji, šireći energiju i njihovu glazbu.”

RIBE su noise rock bend iz Našica osnovan 2005. godine. Svoj zasad jedini album “Šegre u spin” izdali su 2010. godine u vlastitoj produkciji. Zvuk benda karakteriziraju emo vokali, repetitivne melodije, instrumentalni pasaži i žestoka ritam sekcija. Uživo sviraju u prosjeku jednom godišnje. Već određeno vrijeme pripremaju i novi materijal, koji će biti zakon jednom kad izađe. Možda već u ovom stoljeću. Postavu čine Wrema (vokal, gitara), Gelas (bubanj) i Lale (bass). Bend koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

THE MUDDY BREAKDOWN je slatinski Southern Rock/Blues/Country bend koji je već dug niz godina sastavni dio svih većih događaja udruge pauk i svaki put napravi fenomenalnu atmosferu, a njihov demo album Break My Blues pobrao je pozitivne kritike gdje god su ga izvodili.

DETMEĆ je požeški rap rock bend s adresom u Zagrebu. Bend je osnovan 2017. godine, a broji 5 članova: Massa – truba, vokal; Koc – vokal, gitara; Toljo – vokal, gitara; Sale – bas; Hrca – bubnjevi. Pod utjecajem mnoštva žanrova, Detmeć stvara specifičnu fuziju žestokih riffova, elektronike i rapa.

KANDŽIJA I GOLE ŽENE: Svi reperi su više manje isti, čuo si jednu stvar i odmah ih znaš sve. Ovdje to nije slučaj. Najbolji i najjači hrvatski hip hop bend i šire umjesto da sami sebe hvale i drukaju kako su super, rađe se popnu na binu i otpušu svakoga tko stane blizu. Vodi ih Kandžija Osjekanović ili Stjepko. Njegov stil je nemoguće opisati jer je toliko raznolik da bi trajalo satima. U muziku stavlja svoj život, a ne imidž i stereotipe a radi ju za sebe i sve ljude koji žele normalno živjeti. Gole žene su: Darkan Kingić, Funky G, Divlja Baranja, Midi Cobain, Pips i naravno Toxara. Ti muškarci su pomno odabrani, najbolji svirači instrumenata koje je ikada sreo. Na kraju 2015. izašao je njihov prvi album Nema labavo. 2018. izlazi solo album Beton kao iznenađenje i najtvrđi album 2018. a ove godine novi album najavljuje novi singl Magična butra.

INFO:
www.udruga-pauk.com

www.facebook.com/Udruga-PAUK-Orahovica-410259079168281/

FACEBOOK EVENT:

www.facebook.com/events/433787704206634/

POKROVITELJI: TZG Orahovica 

SPONZORI: Grad Orahovica, Virovitičko Podravska Županija, Briit d.o.o., 

MEDIJSKI POKROVITELJ: RADIO ORAHOVICA