Share
10 zanimljivosti o albumu “Rumours” Fleetwood Maca

10 zanimljivosti o albumu “Rumours” Fleetwood Maca

1. Mik Flitvud je rekao za “Rumours da je “najvažniji album koji smo ikada napravili”, jer je uspeh ovih pesama omogućio bendu da nastavi s stvaranjem muzike narednih godina.

2. VH1 je u okviru 100 najboljih albuma 2003. godine, postavio “Rumours” na 16. mesto, dok su na listi Rolling Stone magazina s ovim albumom dospeli na 25 mesto u okviru 500 najboljih albuma svih vremena.

3. “Rumours” je bio 11. studijski album Fleetwood Maca, i objavljen je skoro deceniju nakon njihove prve numere. Postigao je uspeh koji je neverovatan i rekordan za neki bend koji je već dugo u “biznisu”.

4. Album je dobio “dijamantska” priznanja u nekoliko zemalja, uključujući Ameriku, Kanadu i Australiju.

5.Svih pet članova benda je prolazilo kroz bolne ljubavne raskide dok su stvarali pesme s ovog albuma – Bračni par Džon i Kristina Mekvaj su prolazili kroz razvod, Lindzi Bakingem i Stivi Niks su bili na kraju njihove dugotrajne i gorke veze, a žena Mika Flitvuda ga je u tom trenutku ostavljala zbog najboljeg prijatelja!

6. Svaka pesma na ovom albumu je priča o ljubavi i gubitku s čim svako može da se poistoveti.

7. Numera “Second Hand News” je klasična oda vezama s kojima pokušavamo da prebolimo bivše i bila je inspirisana Bakingemovim iskustvom u traženju nove žene i ljubavi nakon raskida sa Stivi.

8.“Go Your Own Way” je pesma koja je uspela da zvuči u isto vreme optimistično, ali i da pošalje poruku “je*bi se”, a napisao ju je Bakingem i opet se odnosi na njegov odnos i raskid sa Stivi Niks.

9. Štaviše, stih iz te pesme “Shackin’ up is all you wanna do”, optužuje bivšu ljubav da je ku*va, a Stivi Niks (bivša) peva ovu pesmu zajedno s njim!

10. Niks je napisala pesmu “Dreams” za samo nekoliko minuta, snimila je na kaseti, onda otišla u studio i tražila od benda da je poslušaju. Ova jednostavno balada je postala deo remek dela od albuma i bila je hit broj jedan…

mondo.ba