Share
13. Međunarodni Etno Jazz Festival u Karlovcu od 19. do 21. srpnja

13. Međunarodni Etno Jazz Festival u Karlovcu od 19. do 21. srpnja

13. Međunarodni Etno Jazz Festival održava se od 19. do 21. srpnja u Karlovcu. Ove godine Karlovac ima čast ugostiti istinskog velikana jazz glazbe – g. Ralpha Townera.

Na svom trećem gostovanju u Hrvatskoj nastupit će solo svirajući klasičnu gitaru. Ovaj glazbeni inovator autor je mnogih antologijskih albuma, stoga smo ponosni i sretni što u Karlovcu ove godine ponovo ugošćujemo jednu svjetsku glazbenu zvijezdu.

Etno Jazz Festival otvara jedna od najvećih i najzanimljivijih irskih jazz i blues pjevačica – Mary Coughlan. Izvođačica koja ostavlja na publiku upečatljiv i snažan emocionalni dojam nastupit će uz pratnju Karlovčana, vrhunskog kontrabasista Svena Buića i klavirista Johnnya Taylora.

Drugi dan Festivala rezerviran je za odličan kvartet Branimira Gazdika. Glazba koju izvode sinergija je raznih stilova (jazz, funk, latin, world music…) stopljenih u jedan zajednički „fusion“ izraz. Uz Gazdika kvartet sačinjavaju nagrađivani hrvatski glazbenici Maasej Kovačević i Vedran Ružić te jedan od najcjenjenijih slovenskih saksofonista Lenart Krečič.

Sve karte za Festival koji se održava od 19. do 21. srpnja dostupne su putem web shopa Entrio.hr i u poslovnicama Ghetaldus optike.