Virovitički ZMaJ predstavio debi album “Svaki kraj novi je početak”

Virovitički eksperimentalni rock sastav ZMaJ, predstavlja debi album pod nazivom  “Svaki kraj novi je početak”.

Album je objavljen krajem 2016. godine i sadrži šest pjesama. Sniman je u studiju Zmajevo gnijezdo u Milanovcu, miksan u Kramasonik Studiju u Zagrebu te masteriran u HOLP Studiju u Čazmi.

Na prvom albumu ‘Svaki kraj novi je početak’ glazba ima ulogu nositelja priče, koja pokušava slušatelja odvesti na nezaboravno glazbeno putovanje različitim atmosferama, žanrovima i karakterom. Tematika albuma fokusirana je na odnos između veza i individualnosti, na cikličnost tog odnosa, na život i njegovu prolaznost te na cijelu paletu osjećaja koje ta previranja bude u čovjeku.

ZMaJ je experimentalni rock sastav iz Virovitice, Hrvatske. Bend nastaje kao neka vrsta odgovora na statičnu glazbenu scenu u Hrvatskoj, koja kroz borbu, danas, konačno prolazi kroz promjenu i napredak. Na prvom albumu ‘Svaki kraj novi je početak’ glazba ima ulogu nositelja priče, koja pokušava slušatelja odvesti na nezaboravno glazbeno putovanje različitim atmosferama, žanrovima i karakterom. Tematika albuma fokusirana je na odnos između veza i individualnosti. Bend je oformljen kao trio i materijal je prvobitno nastao u tim okvirima, ali se naknadno raspisuju i snimaju aranžmani za puhačko-gudački kvartet (fluta, truba, violina, bas klarinet) koji dodatno bojaju atmosferu priče. Za kompletan vizualni dio benda pobrinula se Iva Gavrilović (art work, videa, dizajn stranica, live animacije).

ZMaJ čine Zrinko Jurić-Čivro – vokal, gitara, synth, Mario Petrinjak – bubanj, Jasmin Horak – bas gitara, Marina Novosel – bas klarinet, Sanda Kopić – flauta, Antonio Baranašić – truba i krilnica te Tomislav Vrabac – violina.

 

Total
0
Shares
Previous Article
skrtice

Škrtice u Tvornici kulture 17. ožujka

Next Article

Autopark predstavio novi singl „Isplaniraj mi dan“