Arsames

15 godina zatvora zbog sviranja death metala

Iranski death metal bend Arsames osuden na 15 godina zatvora zbog sviranja “antireligijske” muzike.

Vlada Irana nastavlja rat protiv metal muzike u zemlji, pokušavajući cenzurisati bendove i zatvoriti ih za zločin, sviranje metala. Najnoviji bend je iranski death metal bend, Arsames.

Ranije ovog mjeseca uhapšeni su članovi benda. Metal Injection je vidio službeni dokument hapšenja koji glasi “Bend Arsames je uhvaćen i optužen na 15 godina zatvora jer je satanski metal bendu i bili su protiv islamske vlade.”

Bend radi od 2002. godine, uprkos svemu oni su svirali death metala koji se u toj zemlji smatra ilegalnim. Vlada prepoznaje metal kao “satansku muziku”, što nije dopušteno u zemlji. Svirali su na festivalima van svoje države, u mjestima poput Turske, Dubaija i Armenije.

Metal Injection je saznao da su, nakon hapšenja, članovi benda platili kaucije te da se trenutno nalaze na sigurnom, ne nalaze se u zatvoru, jer čekaju početak suđenja.

Radimo na dobijanju više informacija i razgovoru sa bendom. Pokušavaju zadržati niski profil kako bi izbjegli daljnje probleme. Grupa trenutno nema nikakvo crowdfunding, ali ako im želite pomoći, kupite nešto na njihovoj Bandcamp stranici.

 

 

 

Total
0
Shares
Previous Article
milan-kropf-album-akusticna-strana-sveta

Milan Kropf video singlom "Ritam ljubavi"predstavio album "Akustična strana sveta"

Next Article
novi-datum-za-beogradski-koncert-grupe-wardruna

Novi datum za beogradski koncert grupe Wardruna