Share
15. Zagreb Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova

15. Zagreb Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova

Ovogodišnje, petnaesto izdanje Zagreb Film Festivala, održat će se od 11. do 19. studenog i već tradicionalno u svom će natjecateljskom programu predstaviti filmove novih međunarodnih i domaćih autora.

Zagreb Film Festival i ove će se godine održati u studenom, točnije od 11. do 19. studenog 2017. na uobičajenim gradskim lokacijama (kina Europa i Tuškanac, Muzej suvremene umjetnosti, F22 – Nova akademijska scena i dr).

Aktualan je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala; rok za prijave je21. kolovoz za međunarodnu konkurenciju, odnosno 25. rujan za filmove koji se prijavljuju u program Kockice. Natjecateljski program uključuje, kao i dosad, debitantske (prve i druge)dugometražne i kratkometražne igrane filmoveHrvatski autori i autorice svoje filmove u trajanju do 30 minuta mogu prijaviti u natjecateljski program Kockice, i to do 25. rujnaPravilnik i online prijavnica dostupni su na linku.

ZFF je od samog početka programski usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora. U glavnom festivalskom programu dosad su se natjecali redatelji poput Antona Corbijna, Stevea McQueena, Radua Judea, Xaviera Dolana, Andreja Zvjaginceva, Uberta Pasolinija, Alexandrosa Avranasa, pa čak i Georgea Clooneyja. Natjecateljski program Kockica najavio je i širu publiku upoznao s brojnim novim imenima na domaćoj filmskoj sceni koja su kasnije prepoznata ne samo unutar nacionalne kinematografije, već i na međunarodnoj festivalskoj sceni (primjerice, Matija Kluković, Juraj Lerotić, Hana Jušić, Ivan Sikavica, Sonja Tarokić, Tin Žanić i dr.), uz sustavno promoviranje hrvatskog kratkometražnog filma.

I ove godine uz glavni natjecateljski program publika će moći pratiti neke stare i neke nove popratne filmske programe (Velikih 5, Ponovno s nama, Moj prvi film), a program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima, predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svima

zainteresiranima za različite aspekte filmske proizvodnje. U sklopu Industrije održat će se i 6. izdanje radionice Moj prvi scenarij, namijenjene filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Natječaj za ovogodišnju radionicu upravo je otvoren i traje do 5. srpnja, a informacije vezane uz postupak prijave mogu se pronaći na linku.

Generalni pokrovitelj Festivala je Hrvatski Telekom, a financijski ga podržavaju Ured za kulturu Grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar i Kreativna Europa – potprogram MEDIA. Festival organizira Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.

 

Leave a Comment