Chick Corea Elektric Band 1. jula u beogradskoj Kombank areni

580z140_Chick_Corea_baner_570x140.jpg

Legendarni sastav predvođen jednim od kultnih džez pijanista, Chick Corea Elektric Band gostovaće u Kombank Areni, 1. jula 2017. godine.

Ova ekskluzivna turneja deo je proslave Čikovog  75. rođendana koju čini puna godina kreativne avanture a koja će kulminirati dvomesečnim nastupima u čuvenom njujorškom  Blue Note Jazz Clubu.

Chick Corea Elektric Band je jedan od nekolicine džez ansambla koji su istinski uneli revoluciju u umetničku formu. Njihov istoimeni debi album iz 1985. godine, došao je kao grom iz vetra neba, spajajući džez, rok, latino i fank sa zvučnim izumima koji i dalje zvuče futuristički.

Ovo je kvintet klasičnog sastava – Chick Corea na klaviru, Dave Weckl na bubnjevima, John Patitucci na basu, Eric Marienthal na saksofonu, Frank Gambale na gitari – koji je proizveo neprikosnoveni niz albuma u 1980-tim. Udarci njihovog uticaja ogledaju se od hip hopa preko EDM-a do najbitnijih džezera današnjice poput Snarky Puppyja.

Chick Corea dostigao je kultni status na muzičkoj sceni. Klavijaturista, kompozitor i vođa benda, ušao je u džez “Hall of Fame” i NEA Jazz Master, jedan je od najviše nominovanih umetnika u istoriji Grammy nagrada sa čak 63 nominacija i osvojena 22 priznanja kao i određeni broj Latino nagrada. Od klasičnog stila do avangarde, bibapa do džez-rok fjužn, dečijih pesama do kamernih i simfonijskih dela, Chick je dodirnuo zapanjujući broj muzičkih baza u karijeri poigravajući se sa bendovima koji razbijaju žanrove.

Ipak, Chick nikada nije bio produktivniji nego u 21. veku bilo da svira akustični klavir ili električne klavijature, vodi više bendova, izvodi solo ili sarađuje sa značajnim muzičkim imenima. Tri puta ove decenije nominovan je za “Umetnika godine” u DownBeatu a i dalje ga drži neumorni stvaralački duh koji se stalno obnavlja kroz njegovu umetnost. Kao što je NewYork Times jednom napisao, on je “svetiljka uzavrele i večne mladosti.”

Ulaznice za ekskluzivni koncert ograničenog kapaciteta Chick Corea Elektric Band koji će se održati 1. jula u Kombank Areni, biće uskoro u prodaji!

Total
0
Shares
Previous Article
acdc

AC/DC i Axl Rose planiraju novi album

Next Article

Intervju - Nenad Borgudan (Detour)