Kralj Čačka, Ana Ćurčin, “Ti” na festivalu „Poezika”

anacur

Festival „Poezika”, održaće se u Kulturnom centru Novog Sada od 3 do 5. juna.

Nastupiće grupa „Ti”, Ana Ćurčin, „Lovely Quinces” i Kralj Čačka, a pored njih predstaviće se i bend „Divanhana” kao i Dijana Stena koja svoje tekstove piše i peva na italijanskom.

Ovaj četvrti po redu festival regionalne autorske muzike otkriće publici novi kantautorski talas. „Poezika” je okrenuta prvenstveno autentičnim muzičkim i pesničkim ličnostima, ali i bendovima kojima tekstovi nisu manje važni od muzike.

Svake godine u filmskom delu festivala publika ima priliku da vidi ostvarenja koja se bave autentičnim muzičkim autorima. Ove godine biće prikazan dokumentarni film „Maske“, autorke Brankice Drašković, o piscu i muzičaru Slobodanu Tišmi.

Sa druge strane „Poezika“ nastavlja sa otkrivanjem talentovanih autora i kantautora u regionu. U toku je glasanje, a na konkurs festivala prijavilo se više od pedeset autora iz regiona. Dva pobednika – jedan po izboru stručnog žirija, a drugi po izboru publike koja može da glasa na strani www.magazin.poezika.com – otvoriće programske večeri festivala.

Ulaz na festival je besplatan.

blic.rs

Total
0
Shares
Previous Article
Zoran Kostić Cane Partibrejkers

Partibrejkersi digli Beč na noge

Next Article
Mario Knezović

Intervju - Mario Knezović (Zoster)