Went

Bend Went objavio debi album

Went

Nakon prošlonedeljne koncertne promocije, dugoočekivani prvi album beogradskog sastava Went “The Great Escape” sada je dostupan za besplatno preuzimanje na zvaničnoj stranici benda ABandKnownAsWent.Bandcamp.com. “The Great Escape” je prvo dugosvirajuće izdanje grupe koja u svom izrazu polazi od tradicije američkog folka, mešajući uticaje alternativnih žanrova i estetiku akustičnog zvuka. Posle decenije rada, Went je od bučnijih gitarskih žanrova sa ranijih izdanja došao do sadašnjeg muzičkog izraza, kog karakteriše ispovedna, intimna lirika koja pažljivog slušaoca postepeno, ali brzo uvodi u svet obojen tonovima indie pop i americana muzike.

Od nastanka 2005. bend je objavio tri EP izdanja za nezavisnu diskografsku kuću “Floorcollapsing”: “Went” EP (2008), “Wasteland” (2010) i “Alternative Endings” (2014). Uspešnu promociju poslednjeg EP izdanja pratili su spotovi za pesme “Short Term Memory” i “Robot Thoughts”, kao i veliki broj koncerata širom Srbije i regiona, uključujući Sloveniju, Mađarsku i Hrvatsku.

Album “The Great Escape” sadrži 12 pesama, od kojih su neke dobro poznate publici. Krajem 2015. izlazak albuma prvenca najavljen je singlom i spotom “Westbound Lane”, koji dočarava susret grupe kaubojki i indijanskog plemena u preriji, na putu ka “velikom bekstvu”. Nedavno je objavljen i spot za pesmu “New Year’s 5 am”, o trenutku preispitivanja i vrsti odluke koja se donosi u prvim satima nove godine.

Spotovi koji su privukli veliku pažnju odabrane publike, snimljeni u produkciji KUD “Sestre”, dostupni su na zvaničnom YouTube kanalu benda, a “New Year’s 5 am” je i dalje aktuelan singl na domaćim i regionalnim listama, između ostalih i na top-listi MTV “Domaćica”. Bend trenutno priprema nove spotove, kao i seriju koncerata u Srbiji i regionu. Went čine Dušan Filimonović (vokal, gitara), Goran Štrbo (gitara), Sara Tomić (bas) i Stefan Pejatović (bubnjevi). Pored online formata, album “The Great Escape” dostupan je i ljubiteljima kompaktnih nosača zvuka kao CD, koji se može poručiti na sajtu benda ili kupiti na Went koncertima.

danas.rs

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Previous Article
Manu Chao

Manu Chao na Lejk festu u Nikšiću

Next Article
Dinosaur Jr

Američki indie heroji Dinosaur Jr. objavili novi singl