Keith Richards

“Keith Richards – The Origin of the Species” dokumentarac BBC-a o Keithu Richardsu

kit

Keith Richards će biti glavna zvijezda novog BBC-jevog dokumentarca u kojem će gledateljima govoriti o svojim formativnim godinama, odnosno o svom odrastanju u poslijeratnoj Britaniji, piše Guardian. Dokumentarac će obilovati i dosad neviđenim video materijalom.

Film Keith Richards – The Origin of the Species režirao je Julien Temple, a bit će centralni dio BBC-jevog programa My Generation koji se bavi poviješću pop glazbe.

“Kasnih 50-ih i ranih 60-ih imali smo osjećaj da dolazi velika promjena”, prisjeća se poznati roker u dokumentarcu.

“Harold Macmillan je to zapravo rekao pjesmom Wind of Change. Sazrijelo je vrijeme za pomicanje granica.”

Iz BBC-ja su najavili da će Temple prvi put u povijesti ispričati priču od Ridchardsovom odrastanju u jugoistočnom Londonu. Poznati redatelj surađivao je sa Stonesima inače već i prije.

Početkom 90-ih snimio je njihov koncert.

“Kad sam kao dijete slušao Stonese njihova je glazba promijenila moj život. Osjetio sam da nastaje novi životni stil i htio sam biti dio toga”, kaže Temple.

Čovjek prepoznatljivog stila

“A Keith Richards je bez svake sumnje bio prvi čovjek koji je taj stil utjelovio. Ovim filmom želim istražiti njegov život, ali i što su 60-e u Engleskoj zapravo značile”, tvrdi britanski režiser.

“Keith Richards je nedvosmisleno jedna od ključnih ikona naše generacije”, dodaje BBC-jev urednik Cassian Harrison.

“Uzbuđeni smo što imamo priliku njegov jedinstven pristup predstaviti našoj publici. Bit će to jedno totalno originalno iskustvo”, zaključuje.

telegram.hr

Total
0
Shares
Previous Article
ritam nereda

"Ritam nereda" dolazi u Niš

Next Article
dob koncert na zidiću

„Irvas“ i „Random“ na Zidiću za vikend