Ian Svenonius 20. juna u Elektropioniru

U organizaciji Resetora i Pop Depresije, Ian Svenonius, pevač grupa The Make-Up, Chain and the Gang, Nation Of Ulyssesi, pisac, filmski autor i borac za slobodu misli predstaviće svoj “kolaž uživo” Escape-ism u beogradskom Elektropioniru u utorak, 20. juna, s početkom u 20.30. Pored njega nastupiće i austrijski sastav Kristy And The Kraks.

Rokenrol božanstvo Ian Svenonius dolazi u Beograd u utorak 20. juna! Legendarni pevač grupa The Make-Up, Chain and the Gang, Nation Of Ulysses…, pisac kultnih knjiga (‘The Psychic Soviet,’ ‘Supernatural Strategies for Making a Rock ‘n’ Roll Group,’ ‘Censorship Now!!’), filmski autor (‘Launching of the Dream Weapon,’ ‘What is a Group?,’ ‘The Seduction of Paolo Hewitt’) i borac za slobodu misli predstaviće svoj “live kolaž” ESCAPE-ISM, koji je ritualni lament u slavu AM-FM radija. Svenoniusu u ovom ritualu pomažu beat box, razne muzički isečci, delići sportskih prenosa, najave radio voditelja, zvuci sa ulice, spavaćih soba, škola, brojni instrumenti, efekti, semplovi… Kritičari su u oceni ESCAPE-ISM-a jednoglasni: “Nisam video ništa! Gledam samo svoja posla i ne želim probleme!”

ESCAPE-ISM je originalno dizajniran kao zvučni kolaž u okviru promocije Svenoniusuve knjige “Supernatural Strategies for Making a Rock ‘n’ Roll Group” (2013 Akashic), ali je od tada do danas potpuno mutirao, raspao se i ponovo sastavio i sada mu je prirodno stanište rokenrol koncerti, umetničke instalacije, razne izborne i druge konvencije i slični inspirativni događaji.

KRISTY AND THE KRAKS je (dvoglavo) dete ljubavi Kate Kristal i Ana Threat, koje samo pravi haos u glavama ljubitelja analogne muzike, klabera i vinil frikova od Beča do Čikaga. Gitara i bubanj, dva glasa, energija dovoljna da vas oduva i muzika koja u sebi spaja Fila Spektora i the Shangri La’s i esenciju panka uz naklon na jednu stranu Billyju Childishu, na drugu The Cramps.

Prvi deo karata po promotivnoj ceni od samo 600 dinara možete kupiti u Zaokretu (preko puta Elektropionira, radno vreme: 9~23h).

Za one koji žive VAN Beograda: preko resetorbooking@gmail.com možete izvršiti rezervaciju ulaznica po ceni od 800 dinara koliko će koštati u redovnoj prodaji. U pismu obavezno navesti ime, prezime, količinu karata i broj mobilnog.

Total
0
Shares
Previous Article

Zagrijavanje za Seasplash festival 2017: One Dread u Močvari

Next Article

11. White Field Jazz festival 30. juna i 1. jula u Bijelom Polju