Miroslav Tadić objavio novi album “Spavati, možda sanjati”

Gitarski virtuoz Miroslav Tadić objavio je novi album “Spavati, možda sanjati”. Album sadrži obrade tradicionalnih uspavanki i istinskih evergreena u Miroslavovoj nadahnutoj interpretaciji te predstavlja meditativni materijal za glazbene sladokusce, ali i sve koji se vole opustiti uz sjajnu glazbu.

Na ovom sjajnom instrumentalnom albumu nalazi se 10 skladbi u minimalističkim, ali glazbeno iznimno nadahnutim aranžmanima Miroslava Tadića koji je i na ovom albumu pokazao da suvereno vlada instrumentom, udahnuvši svim skladbama emociju svojstvenu samo istinskim velemajstorima.

Album je otvoren minijaturom “Čitavu noć slavulj…”, svojevrsnim hommageom neponovljivom Arsenu Dediću, koja slušatelja od prvog odsviranog tona uvodi u Miroslavov sneni svijet koji je podijelio sa publikom ovim albumom. Meditativne obrade tradicionalnih napjeva “Zvira voda” ili “Ako si pošla spat” te “Tiho noći” u kojima je naglašeno bogatstvo ovih tradicionalnih melodija gotovo su nestvarno relaksirajuće, a album, na kojem se nalazi i Arsenova svevremenska “Ofelija”, internacionalno poznate “Duerme Negrito” ili “Volcancito Dormido” posjeduje snagu da slušatelja na trenutak otrgne od stvarnosti te uvuče u svemir pravog artizma ovog gitarskog virtuoza.

Album predstavlja sjajnu cjelinu, a poznati kritičar Zlatko Gall je u uvodnoj knjižici napisao: “Kako zaključiti i zaokružiti ovaj blistavo odsviran album? Pa tadićevski domišljeno i nadahnuto uz još jedan izvanvremenski tradicional, “Tiho noći”… Tom čvrstom kopčom koja spaja završne “tihopojne” sićane slavuje – koji su odavno preletjeli nacionalne i državne međe – s uvodnim Dedićevim podokničkim slavuljem koji “čitavu noć pjevat mari”. I eto prave završnice ovog čarobnog meditativnog albuma. Uz kojeg valja i snivati i sanjati. Makar i očiju širom otvorenih od čistog užitka.”

Miroslav Tadić snimio je sve instrumente odsvirane na albumu koji je nastajao od studenog 2015. do ožujka 2017. u Little Room studiju u Kaliforniji. Album je popraćen sjajnim tekstom Zlatka Galla, a u fokusu grafičkog rješenja sjajne Mirande Herceg upravo je gitara, instrument koji Miroslav Tadić koristi kako bi nam otkrio nedosanjane predjele naših podsvjesti koju on svojim interpretacijama vješto dotiče.

Total
0
Shares
Previous Article

Kultni album Alanis Morissette postaje mjuzikl

Next Article

Ferragosto JAM uz velika imena slavi jubilarno deseto izdanje