SuperUho 18.11. dovodi Zolu Jesus u Močvaru

Američka glazbenica Nika Roza Danilova, poznatija pod pseudonimom Zola Jesus, 18.11. se vraća u Zagreb i u klubu Močvara će predstaviti novi studijski album “Okovi” koji će biti objavljen 8.9. na kultnom Sacred Bones Recordsu. Pokrovitelj koncerta je Iskon, vjerni partner na svim događanjima iza kojih stoji SuperUho.

Već više od desetljeća Nika Roza Danilova snima i nastupa pod pseudonimom Zola Jesus. Većinu tog vremena provela je na sjajno profiliranoj etiketi Sacred Bones Records, a njen novi album “Okovi“, koji izlazi 8.9., predstavlja povratak pod okrilje ove, sad već kultne, diskografske kuće.

Ako ste pomislili da naslov albuma vuče korijene iz slavenskih jezika te da isti predstavlja upravo ono što piše, potpuno ste u pravu, u pitanju jesu okovi.

“Svi smo mi vezani okovima za nešto”, kaže Nika Roza i nastavlja – “za život, smrt, tijela, umove, bolest, ljude, pravo na rođenje, dužnost. Svatko od nas je rođen s jedinstvenim dugom i moramo ga otplaćivati sve do smrti. Što nam daje pravo na život ako nema tog plaćanja? Ili još važnije, što nam daje pravo na smrt? Jesmo li uopće slobodni birati?”.

Otvoreno priznaje da je navedeni album nastao kao posljedica niza proživljenih trauma uslijed kojih se odlučila na povratak u šumoviti predio države Wisconsin u kojem je odrastala, a gdje je izgradila skromnu kućicu udaljenu svega par koraka od stabla u čijoj je krošnji stajala mala dječja utvrda u kojoj se godinama igrala.

Jedanaest elektronikom nošenih pjesama dijele poveznice s njenim ranim radovima na Sacred Bonesu, a budući da su nastale nakon proživljene katarze zvuk koji donose je težak i moćan. Uz stalnog suradnika Alexa DeGroota koji je redovito prati na turnejama, svojim su znanjem i iskustvom ovaj album obogatili producent i glazbenik WIFE, čelist Shannon Kennedy iz Pedestrian Deposit te perkusionist Ted Byrnes. Izvrsno se nadopunjavajući s ovom umjetnicom koja efektno spaja elektroniku s indie, goth i pop utjecajima, zajedno tvore glazbu koju su novinari nerijetko uspoređivali s Kate Bush, Lisom Gerrard, Joy Divisionom i Florence Welch, no svi se slažu da Zola Jesus posjeduje vlastiti autentični glazbeni potpis.

Nakon dva hvaljena nastupa u Tvornici Kulture Zola Jesus će se zagrebačkoj publici 18.11. po prvi put predstaviti u klubu Močvara. Pokrovitelj koncerta je Iskon, vjerni partner na svim događanjima iza kojih stoji SuperUho, a uz kojeg je vaša veza stabilna i sretna.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 65 kuna u prodaju kreću 18.7. u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te se po toj cijeni mogu se kupiti do 30.7. Nakon tog datuma cijena će im biti 80 kuna, na samom ulazu koštat će 100 kuna, a također će biti dostupne i preko web shopova Rockmarka i Dirty Old Shopa.

Total
0
Shares
Previous Article
Festival evropskog filma Palić

24. Palićki festival: Mladi duh Evrope – Ujedinjeni u želji za drugačijim

Next Article

Radiohead odlučio svirati u Izraelu i pored brojnih kritika