amy winehouse Ejmi Vajnhaus

Deset stvari koje vjerojatno niste znali o Amy Winehouse

Obožavatelji diljem svijeta na različite načine obilježavaju rođendan Amy Winehouse koja je rođena na današnji dan prije točno 34 godine. Pjevačica je preminula 2011. godine, a njezine pjesme su i dalje hitovi.

Za života je često znala šokirati javnost i često se sticao dojam da se o njoj zna apsolutno sve, ali su mnoge zanimljive činjenice iz njezinog života i karijere tih godina ostale gotovo nepoznate.

1. U jednom intervjuu na početku karijere rekla je da ne misli da će ikad biti svjetski poznata i da joj je drago zbog toga, jer psihički ne bi mogla podnijeti svjetsku slavu.

2. Bryan Adams napisao je pjesmu za Amy, kako bi joj pomogao prevladati ovisnot o drogi. Pjesma pod nazivom Flower Grown Wild, govori o opasnostima pri konzumiranju droga.

3. Bila je na plastičnoj operaciji grudi i usnica. Uzrok tomu, bila je najvjerojatnije posljedica dugogodišnjeg konzumiranja alkohola i drogiranja.
4. Imala je ukupno 11 tetovaža, a prva koju je dala napraviti bila je Betty Boop na stražnjici.

5. Amyin megahit Rehab nastao je posve slučajno, a njegovi prvi stihovi su zapravo njezina tužakanja producentu kako je prijatelji i roditelji pokušavaju nagovoriti da se ide liječiti od ovisnosti o alkoholu.

6. Jednom prilikom je prekinula Bona Voxa dok je ovaj preuzimao glazbenu nagradu. U punoj dvorani je viknula: “Ušuti, tko te jebe!”

7. Amy i njezin bivši muž Blake imali su istetovirana imena jedno drugog. Njemu je “Amy” pisalo iza uha, a njoj “Blake” pored srca.

8. U bizarnoj anketi provedenoj u Velikoj Britaniji 2008. godine, Amy je bila proglašena za glazbenicu koja će najverojatnije u preuranjenu mirovinu.

9. Do kraja života, njezina omiljena pjesma je bila “So far away” Carole King.

10. Umrla je pijući votku i smijući se svojim spotovima.

index.hr

 

Total
0
Shares
Previous Article

Danas počinje 3. Dead Lake Horror & Wine Festival 

Next Article
Svemirko

Svemirko 13. listopada u zagrebačkom KSET-u