Svemirko

Svemirko 13. listopada u zagrebačkom KSET-u

Foto: Denis Komljenović

Tajanstven i kriptičan kameleon Svemirko, pravog imena i prezimena Marko Vuković svojom glazbom udiše život plesnom emo-macho popu, novom derivatu žanra synthpop koji je svojevremeno žario i palio među širim slušateljstvom zemalja koje nastanjuju narodi južnih Slavena.

Krajem siječnja izdao je album “Vanilija” koji je kao nosač zvuka imao samo VHS kasetu no njegova popularnost proizlazi direktno sa bandcampa I youtubea gdje je preslušan do iznemoglosti.

Osim što je ovaj album prepoznat od strane domaćih slušatelja kao jedno od najboljih izdanja ove godine, uvršten je i u KEXP fonoteku.

Album Vanilija“, napisan, snimljen i produciran unutar četiri zida Markove sobe zbirka je izuzetnih suvremenih pop pjesama koje su rezultat inspiracije koju Svemirko pronalazi u raznolikoj glazbi drugih autora kao i svojem životnom okruženju na Zemlji.

 

Vanilija je bila game changer i pružila Svemirku popularnost koju on nedvojbeno zaslužuje. Pitanje oko formiranja benda je riješeno u lipnju od kad Vuković zajedno s Branimirem Blaževićem, Tomislavom Đudarićem, Marinom Tandarom i Bojan Bojkovom žari i pali po festivalima i događanjima pretežito uz obalu.

Nastup 13.10.’17. u KSET-u premijerni je klupski nastup u Zagrebu, za koji je Vuković već i sam najavio da će uz pjesme s albuma “Vanilija” svirati i pjesme s nadolazećeg EP-a.

Kako je premijerni klupski nastup u Zagrebu vrsta konačne afirmacije ovog benda malo je reći da se očekuje odličan koncert!

Organizator najavljuje još mnogo iznenađenja koja možete popratiti na službenom facebook eventu ovog koncerta. Karte će se po pretprodajnoj cijeni od 25kn moći kupiti u KSET-u (od 29.9.) i u Dirty Old Shopu, a na dan koncerta bit će potrebno izdvojiti 35 kuna. više informacija o početku pretprodaje, satnici i iznenađenjima bit će objavljeno na facebook stranici KSET-a, stranici eventa i službenoj stranici Svemirka.

Total
0
Shares
Previous Article
amy winehouse Ejmi Vajnhaus

Deset stvari koje vjerojatno niste znali o Amy Winehouse

Next Article

Najavljen program 33. Beogradskog džez festivala