Netflix: “Blizu smo tačke kada ćemo jednostavno morati da smanjimo potrošnju”

Foto: Getty

Netflix ne žali milijarde dolara koje su u posljednje vrijeme uloži u pravljenje originalnog TV programa, ako je vjerovati prvom čovjeku kompanije Davidu Velsu (David Wells).

Kako je prenio The Hollywood Reporter, Wells je izjavio da je Netflix ove godine planirao da potroši oko 6 milijardi dolara na sadržaj, a od toga je nekih 4.8 milijarde već otišlo..

Vels vjeruje da je to sve dobro utrošen novac, naročito na serije poput Stranger Things i House of Cards, koje su pomogle u tome da Netflix probije magičnu brojku od preko 100 miliona pretplatnika širom svijeta. Ipak, on je istakao i da će Netflix uskoro vjerovatno morati da obrati malo veću pažnju na budžet.

“Blizu smo tačke kada ćemo jednostavno morati da smanjimo potrošnju”. On je zatim dodao da vjeruje da će to “unijeti i disciplinu u pravljenje sadržaja.”

Vels je takođe rekao i da je kompanija do sada nekoliko puta bila prinuđena da “odustane od nekih stvari.”

Cilj kompanije je i da poboljša svoju uslugu na mobilnim uređajima, ali je glavni fokus i dalje iskustvo na TV ekranima.

Disney je prošlog mjeseca otkrio da će povući sav svoj sadržaj sa Netflixa, uključujući i sve što je povezano sa Star Wars i Marvelovim franšizama, kako bi taj sadržaj prebacili na sopstveni streaming platformu koju će lansirati 2019. godine.

avaz.ba

 

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Previous Article

I muzičari kleknuli za ljudska prava u inat Trampu

Next Article

Otkriveno prvo ime međunarodnog jazz festivala "Jazz Time Rijeka"