Marilyn Manson

Merilin Menson predstavio novi album “Heaven Upside Down”

Dve godine nakon objavljivanja, za mnoge iznenađujuće zrelog got-metal albuma, “The Pale Emperor”, Merilin Menson vraća se na muzičku scenu sa novim izdanjem. Album “Heaven Upside Down” ima 10, za američkog kantautora, uobičajeno kontroverznih numera.

Na novom albumu, Merilin je obradio mnogo tema među kojima se izdvajaju nasilje, seks, politika, ali i romantika, navodi se u najavi Juniversal mjuzika. U pesmi Kill4Me, Menson traži od svojih obožavalaca da mu se brutalno zavetuju na vernost, dok pesmom Say10, koju krasi interesantni trep instrumental, zalazi u nove muzičke pravce sa stavom „Ja sam legenda, nisam basna“.

Bend koji je radio na albumu Heaven Upside Down čine kompozitor filmske muzike Tajler Bejts koji svira gitaru i klavijature, zatim bivši bubnjar benda “The Dillinger Escape Plan” Gil Šarone, kao i basista Tvigi Ramirez, koji nije svirao na prošlom Mensonovom albumu.

Produkciju, miks i master albuma američki kantautor poverio je već pomenutom saradniku Tajleru Bejtsu, dok je sam bio zadužen za tekstove pesama.

Tokom snimanja desetog studijskog izdanja preminuo je Mensonov otac Hju Vorner, koji je postao glavna inspiracija, a pesma koja zatvara album Saturnalia posvećena je upravo njemu.

Merilin Menson oporavlja se od povreda usled pada jednog dela metalne konstrukcije na njega tokom koncerta u Njujorku, zbog čega je bio primoran da odloži nekoliko najavljenih koncerata.

Album Heaven Upside Down u Srbiji je dostupan preko servisa Dizer Gugl plej.

Total
0
Shares
Previous Article

Vlatku Stefanovskom nagrada za životno djelo u kulturi i umjetnosti

Next Article
paradise lost

Paradise Lost u subotu u zagrebačkom Boogaloou