Psi umiru sami

Završeno snimanje filma ‘Psi umiru sami’

Završeno je snimanje novog domaćeg filma Psi umiru sami, koji je debitantsko ostvarenje reditelja i scenariste Nikole Petrovića.

Inspirisan životom, ovaj misteriozni triler je tu kako bi možda prodrmao kolektivnu svest, ali i zabavio. Ljudskost, emocija i prirodnost, ali i prirodne lepote Tare, gde je između ostalog snimano, čine film inspirativnim.

– Kao inspiraciju za film koristio sam svoj život, kao i odluke koje me svakodnevno proganjaju – da li su ispravne ili ne? Da li pravim dobar izbor? Da li sam čovek koji bi trebalo da budem? Svi donosimo odluke vrlo brzo, a često i šturo. Nikada se ne zapitamo da li te odluke imaju posledice, i da li bi se nešto promenilo da smo doneli drugačiju odluku. Viktor, glavni lik u filmu, najpre je sličan meni, ali i svima nama – istakao je mladi debitant reditelj.

Iskusni Miloš Timotijević, koji igra jednog od inspektora, istakao je svoje zadovoljstvo što je deo ove glumačke ekipe.

– Ekipa je odlična, a i lik koji igram me je privukao pa mi je zaista prijatno radeći na ovom filmu. Pre svega, istakao bih talenat mladog reditelja, pred kim je sigurno uspešna karijera – dodao je Timotijević.

Viktor, nekadašnji radnik programerske firme, napušta monotoni život i odlazi u ruralne predele Srbije sa željom da pronađe svoj mir i slobodu. Uspeva u tome, sve dok njegov naizgled miran i normalan život nije prekinut kodiranom porukom na njegovom starom laptopu. Poruka napisana programskim jezikom koji samo on može da razume u celoj Srbiji.

Uplašen, Viktor sumnja na to da mu je neko bio u kući i traži pomoć. Nakon nekoliko bezuspšenih pokušaja da razotkrije misteriozne sadržine poruke, počinje da povezuje sličnost njegovih poruka sa aktuelnim događajima i ubistvima važnih ljudi u njegovoj zemlji. Njegov nespokoj samo na trenutak smiruje dolazak Milice, ekologa, koja prati razvoj određenih retkih vrsta biljaka. Međutim, i Milica i kodirane poruke kriju daleko više nego što Viktor može da zamisli.

Uloge u filmu tumače Srđan Petrović, kome je ovo i prva uloga na filmu, Dragan Vujić Vujke, Draginja Mileusnić, Miloš Timotijević, Srdjan Žika Todorović, Nikola Šurbanović i Andrej Šepetkovski.

Premijera filma Psi umiru sami planirana je za jesen sledeće godine.

 

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Previous Article
Ritam Nereda

Ritam Nereda slavi 30 godina postojanja u Domu omladine Beograda

Next Article

Kanda, Kodža i Nebojša na mini-regionalnoj turneji