Bojana Vunturišević Daljine

Bojana Vunturišević za pesmu „Noćni program” predstavila dva spota

Šest meseci nakon objavljivanja albuma „Daljine“, pesma „Noćni program” Bojane Vunturišević doživela je svoje ponovno rođenje, kako ističe njena autorka, i to kroz dva videa, koja su imala gromoglasnu koncertnu premijeru u KC Gradu, a sada su dostupni i na njenom jutjub kanalu.

Spotove su realizovale dve različite ekipe filmskih umetnika na čelu sa Ivanom Stojiljkovićem, koji na jednom videu rediteljsku palicu deli sa svetski nagrađivanom koreografkinjom Stašom Stanković, dok na drugom to čini sa direktorom fotografije Aleksandrom Košutićem.

Ivan Stojiljković sledećim rečima opisuje svoj stvaralački proces i viđenje same pesme: „Prvi spot je eteričan i senzualan, drugi nežan i izazovan. Prvi sa ženama, drugi o ženama, a možda je i obrnuto. Prvi je nastajao nedeljama, drugi mesecima, oba su se dugo razvijala pred nama. Prvi je nastavak, drugi je produžetak svega onoga što ova pesma čini dok je slušaš. Noćni program je muzika za šetnju, za ljubav, za vođenje nekog u šetnju, vođenje nekog u ljubav. Izazov i izazivanje, ubrzani korak i gubljenje u svojim namerama. Možda je svega previše i u prvom i drugom. Možda! Prvi spot je za sve, drugi za svakoga, treći… e taj je samo vaš. Ako imate od koga da tražite lepši zalazak sunca, onda svakako postoji i ta treća slika i četvrta i peta… slika ove pesme.  Ali, ipak, ovo je pesma koja se sluša zatvorenih očiju, spotovi su tu samo da bi se što više ljudi uključilo u Noćni program, u onaj program koji krene kada si sam sa nekim koga nemaš.”

Na realizaciji oba videa radili su timovi izuzetnih filmskih i televizijskih profesionalaca. Veliko otkriće ovih snimanja su mladi studenti Fakulteta dramskih umetnosti, na čelu sa Milicom Cvetković. Ona je snimala video u kome se pojavljuju devojke iz plesnog kluba „Dance Factory”, sada već stalne članice Bojanine umetničke „posade”.

Noćni program je prva pesma za koju sam muziku i aranžman napisala potpuno samostalno, na tekst Maše Seničić. Nastala na tada novom kupljenom ajpedu jedne februarske noći. Potpuno me je obuzela od trenutka kada je nastala, pa sve do danas, kada je moja omiljena pesma sa albuma Daljine. Ovu pesmu su muzički neverovatno obojili i obogatili moji najbliži prijatelji i saradnici – Jamal al Kiswani, koji je doneo maestralnu saksofonsku deonicu i Ivan Mirković Bambi klavijaturama, kao i u producentskom segmentu“, objašnjava Bojana.

„Svi me pitaju: zašto dva videa i zašto baš za tu pesmu. Nikada nisam umela da nađem pravi odgovor na ova dva pitanja, sve do trenutka premijere videa, kada je na fejsbuku Katarina Mitić, muzikološkinja, napisala sledeće: Gotovo da ne možeš da ostaneš imun na nešto što ima toliko jasnu ideju, koncept i pored svega je na našem jeziku i produkt je sjajne ekipe kreativaca. Jedna pesma, dve slike, pa šta ko voli, neka izabere, pošto «noćni program» nikad nije bio raznovrsniji.” – dodaje Bojana Vunturišević.

Album „Daljine“ u izdanju „Mascom Records-a“ je dosputan na svim muzičkim digitalnim servisima (DeezerYou TubeSpotifyGoogle PlayiTunes), a fizičko izdanje je dostupno na svim prodajnim mestima „Mascom Records“ izdanja.

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Previous Article

"Sluškinjina priča" se vraća na proleće: Hulu naručio 13 epizoda

Next Article

Waitapu promovira 'Hortus' u Čakovcu