Darko Rundek

U okviru turneje „Apocalypso Now“ Darko Rundek stiže u Zadar

U okviru velike turneje Darka Rundeka „Apocalypso Now“ s limitiranim brojem gradova čast je pripala i Zadru- ilirijinom Arsenalu da ugosti Darka Rundeka na samom kraju uspješne koncertne godine u petak 22. prosinca s početkom u 22h.

Jedan od najboljih i najcjenjenijih rock autora regije, Darko Rundek koji je vodio iznimno popularan bend Haustor, nakon dugo vremena dolazi u Zadar u sklopu velike turneje „Apocalypso Now“ pokrenute u znak 20 godina od objave prvog Darkovog solo albuma “Apokalipso”.

Turneja ‘Apocalypso Now’, pokrenuta u znak 20 godina od objave albuma ‘Apokalipso’, trijumfalno je započela 15. lipnja i nanizala više od 20 koncerata koje je pogledalo više od 110.000 ljudi. Apsolutni rekord drži nastup na beogradskom Beer Festu održan pred 80.000 fanova. Ovaj uspješan tour produkcijski je zaokružen glazbeno scenski projekt, sa sedam pratećih muzičara, autorskim videom Hrvoslave Brkušić, kostimima Olivera Jularića, svjetlosnim efektima Dalibora Radića u režiji Sande Hržić, namijenjen velikim scenama.

On predstavlja svu intimnost, ljepotu i raskoš Rundekove glazbe i poetike, koja je postala dijelom života više generacija publike, od tinejdžera do ljudi koji su za sobom ostavili više od pola stoljeća.

Tako je i za ovaj koncert Rundek okupio glazbenike raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentalista Dušana Vranića Duce.

‘U izboru pjesama, težište je na slavljeničkom albumu Apocalypso i onim pjesmama unazad tih 20 godina, koje nam danas najviše znače’ istaknuo je Rundek, što se i pokazalo set listama dosad održanih nastupa. Osim ključnih momenata albuma, kao što su ‘Apokalipso’, ‘Grane smo na vjetru’, ‘Tranzit’, ‘More more’, ‘Senor’ ili ‘Štrajk željezničara’ Rundek i njegov bend proći će i kroz neke od najvažnijih pjesama raznoraznih repertoara, od Haustora do Cargo Tria.

Nedavno je objavio i novi singl s Ekipom, Tamni jorgovan, koja je zapravo obrada pjesme Tigidigi Rege iz 2001. s albuma „Ruke“, dakle, u novom ruhu. Pjesma koja vas osvaja na prvu svakako će se pjevati i u Arsenalu!

Ulaznice po cijeni od 90,00 kn za parter i 130 kn za vip premium u prodaju kreću u ponedjeljak , 20. studenog. Dostupne su isključivo u Arsenalu radnim danima od pon-pet 09-15h, subotom 09-12h te na recepciji hotela Kornati.

Total
0
Shares
Previous Article

Rod Smallwood: "Temu ove turneje odlučili smo temeljiti oko nasljeđa imena Legacy Of The Beast"

Next Article

23. Festival autorskog filma predstavlja filmove ACID programa