Share
Dobro Čuješ?!

Dobro Čuješ?!

Izvještaj sa druge večeri četvrte sezone KSET-ovog programa Čuješ!? na kojem su se predstavili bendovi K’o Zmaj, Sloanwall i Harvo Jay

U utorak je održana druga večer četvrte sezone KSET-ovog programa Čuješ!? na kojem se predstavljaju neovisni i široj publici manje poznati izvođači. Posjetitelja je je bilo barem duplo više nego na prvoj večeri tijekom nastupa sva tri benda. Neki su vjerojatno došli podržati određenu grupu, no obzirom da se klub nije praznio tijekom sva tri nastupa, uživali i u nastupima ostalih koje nisu čuli prije. Pa upravo je to i cilj koji se želi postići ovakvim hvalevrijednim projektima.

Točno u 21h dio zagrebačkog benda K’o Zmaj već je bilo na pozornici, a pjevač je simpatično na mikrofon dozvao ostale članove koji su još bili na dvorištu kluba i šestorka je je otpočela svoje angažirano rokanje uz neobične “borbene“ tekstove.

Ne zvuče skroz perfektno što je meni pasalo kao dokaz uvjerljivosti ljutih poruka koje prelaze u zafrkanciju, a sve odiše instrumentalnim i vokalnim bogatstvom jer uz pjevača, bubnjeve, bas i tri gitare, moglo se uživati u zanimljivim pratećim vokalima i gotovo renesansnom zvuku flaute. Nije trebalo publici puno da se raspleše i prepusti njihovoj glazbi. Mene su dobili već par sati pred nastup kad sam vidjela njihov prvi objavljeni video “Problem“:

Pred nastup zagrebačke peteročlane stoner/groove rock mašine Sloanwall, frend nam je došapnuo da će nam se sigurno i oni svidjeti, a to se potvrdilo isti tren kad su žestoko uz prije navedene žanrove zadrmali meni i pravu dozu metala ( ne muljam, bilo je rogova i headbenganja u publici ).

Iako je bend oformljen nedavne 2014., uz dva EP izdanja na pozornici djeluju kao da su odradili već barem 100 nastupa. Zvuk je precizan, scenski vrlo zanimljivi i moćni, a tekstovi su im na engleskom jeziku. Ma, čujte ih sami, nisam našla spot:

Harvo Jay, osječki meth rock/noise pop bend pobjednici su ovogodišnjeg Karlovačko RockOff-a, pa smo ih već imali prilike dvaput gledati. Djeluju vrlo skromno i jednostavno, ali na pozornici se pretvaraju u neobuzdani trojac koji krene lagano i dovodi do psihodelije glazbom, krikovima i tekstovima na materinjem jeziku.

Za sobom imaju dva EP-a i ove godine izdan svoj prvi album “Sok od agonije“, a već imaju zadivljujuću potporu vjerne publike i mnogih ljudi iz svijeta glazbe koji ih hvale na sav glas. Pa, čujmo i zašto:

Sudeći po odabiru odličnih bendova i solidnom odazivu publike, izgleda da dobro čujemo i imamo se čemu veseliti svakog prvog utorka u sljedećih par mjeseci.

Autor: Andrijana Lepka    Foto: Dario Lepka

 

Leave a Comment