Mariza opet veličanstvena u Beogradu

Kraljica fada Mariza u četvrtak uveče oduševila je beogradsku publiku koncertom u rasprodatoj velikoj dvorani Sava centra, u koji se  posle nekoliko godina pauze vratila šesti put, sada da promoviše aktuelni album “Mundo”.

“Veliko je zadovoljstvo vratiti se u Beograd. Oduševljena sam i vrlo srećna što mogu da vam pevam večeras. Hvala vam što ste mi ispunili želju, i što vidim rasprodatu dvoranu”, rekla je Mariza na engleskom, dodavši: “Hvala vam puno, puno, puno”.

Prepoznatljivo kratke kose, Mariza se pojavila u elegantnoj dugoj, tamnocrvenoj haljini, počevši koncert pevajući na zamračenoj pozornici setne “Por ti”, “Ja me deixou” i svoju omiljenu “Primavera”. Nakon gromoglasnog aplauza pozornicu je obasjalo svetlo i koncert je nastavljen u vedrijem duhu sa “Missangas” sa albuma “Mundo” (2015).

Na repertoaru se našla se i “Sem ti”, takođe sa novog albuma, koja govori o “ljubavi, bez koje život nema smisla, bez koje je noć postaje tamnija, kiša snažnija, sunce jače prži”.

“Ovu pesmu posvećujem svojoj najvećoj ljubavi, ali vam neću reći ko je to”, rekla je Mariza uz osmeh.

Setnu, emotivnu “Sem ti”, brzo je smenila dinamična i vesela “Caprichosa”, a publika je sa oduševljenjem dočekala poznatu melodiju “Chuva”, ali i “Rio de magoa”, da bi uskoro potom  Mariza pozvala Beograđane da sa njom pevaju hit “Rosa Branca”.

Izuzetna umetnica, koju srpska publika uvek sa nestrpljenjem očekuje, rekla je da za 20 godina na sceni naučila da koncert ne prave muzičari, već publika, pozvavši okupljene da sa njom pevaju, da se zabave i odu srećniji.

Pozvana na bis gromoglasnim aplauzima, Mariza se vratila na veliku pozornicu Sava centra za “Meu fado meu”, a onda je sišla u publiku. Šetajući između redova pozdravljala se sa svojim poštovaocima, mahala publici na galeriji i pevala “O gente da minha terra”, praćena aplauzima.

Konačno, Mariza se nakon dva časa veličanstvenih izvedbi oprostila od beogradske publike ispraćena gromoglasnim aplauzima. Do nekog sledećeg viđenja i slušanja.

Foto: Teodora Ćirić

Total
0
Shares
Previous Article
brijacnica

Zaključen line up treće Brijačnice

Next Article

Danas 37 godine od smrti Lennona i 74 od rođenja Morrisona