Piknik

Piknik u Lazinom Teletu

U petak 15.12. u pabu „Lazino tele“ (Laze Telečkog 16) održaće se koncert novosadskog benda Piknik. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara možete kupiti u samom pabu.

Posle dužeg vremena, Piknik će održati samostalni koncert u svom gradu. Gos’n Bandar i ekipa su svoj poslednji samostalni novosadski koncert održali u martu 2015. godine u Quarteru, a posle su usledili nastupi na Pozitivnom koncertu i na Exit festivalu, gde su ovog leta imali najbolje posećen nastup na Noizz Future Shock bini računajući sva četiri dana festivala.

Gos’n Bandar je sa muzičkim eksperimentisanjem u svom studiju krenuo još davne 1995. godine, a svoj prvi album “Miš, Puž i Ker” objavio je u izdanju SKCNS 2007. godine. To izdanje je pokrenulo zahteve publike za početak koncertnih aktivnost benda te Gos’n Bandar potom oformljava prvu postavu benda Piknik i postaje koncertno aktivan. Od tada pa do danas nastale su mnoge pesme u izvedbi celokupnog benda. Drugi zvanični album “Dembelan” objavljen je 2008. godine. Uporedo sa Piknikom nastaje i frakcija benda Horror Piknik koji isključivo obrađuje audio-video temu oldschool thrash metala. Horror Piknik svojom iskrenom i zabavnom interpretacijom davno zaboravljenog stila osvaja mnogobrojnu metal publiku. Danas na svojim nastupima uživo Piknik i Horror Piknik su jedna ekipa u svoj svojoj raznolikosti muzičkih stilova i šarolikosti scenskog nastupa. Animiraju publiku koja voli sve od ” hard-core, punk, pop-rock, thrash metal, electro industrial, social comedy”. Ovaj bend se nikada ne može svrstati ni u jedan stil jer obrađuje podjednako sve žanrove, iako je u poslednje vreme tendencija naginjanja ka “tvrđem” gitarskom zvuku očigledna.

Krajem 2014 godine Piknik objavljuju svoj treći studijski album pod nazivom “Radnički savet” sa kog su se izdvojili mnogi hitovi, kao što su “Bojkot”, “Na crno”, “Mrš na radno mesto”.

Gos’n Bandar je poznat i po svojim video radovima koji nimalo po kvalitetu ne zaostaju za njegovim audio dostignućima. Zato vam preporučujemo da posetite njegovu video arhivu.

Foto: Petar Lazović

 

 

Total
0
Shares
Previous Article
Goran Kosanović

Goran Kosanović predstavio album "Moja ljubavi"

Next Article
Jon Burton

Producent benda The Prodigy u Beogradu