hladno pivo

Hladno Pivo predstavili album “Greatest Hits” i obilježili 30 godina benda

23 pjesme po izboru benda koje su, poslužit ćemo se citatom Aleksandra Dragaša – “ušle u narod ili barem u umove i duše dobrohotnog i slobodoumnog dijela ove i susjednih nacija” okupljene su na sjajnom kompilacijskom albumu “Greatest hits” objavljenom povodom 30 godina ovog popularnog punk rock sastava.

Hladno Pivo objavom ovog albuma zatvara jedno poglavlje obilježeno beskompromisnim tekstovima, punkerskim stavom i rifovima kojima su razdrmavali učmalost u koju smo, i u koju još uvijek svako toliko zaglibimo, kao i sjajnim i komercijalnim pop rock pjesmama iz kasnije faze karijere kad su zaplovili, uvjetno rečeno, mirnijim vodama – tek je 30 godina iza njih i još uvijek su iskreni i nabrijani kao i 1987. godine kad su kao klinci krenuli putem Ramonesa, Clasha i Black Flaga. Bikers Beer Factory i Nova Ploča ugostili su Mileta, Zokija, Subu, Šokija i Dedu uz mnoštvo prijatelja i fanova koji su željeli svoj primjerak potpisanog albuma, a svi oni koji album kupe do 23. prosinca sudjeluju u bogatoj nagradnoj igri!

Pjesme “Ne volim te”, “Šamar”,”Samo za taj osjećaj” i “Zimmer Frei” slušat ćemo u novim verzijama, a nakon 14 godina “glasovi, tonovi rasuti” skupljeni su ponovno, ovaj put u suradnji Hladnog Piva i neponovljive Josipe Lisac – “Soundtrack za život”! Krik dive reže sivu svakodnevicu kao i rifovi Hladnog Piva koji sve ove godine odzvanjaju zagrebačkim ulicama. Svi tražimo tu pjesmu koja će nam biti štit i riječi kojima ćemo sjeći sve što nam smeta – “Soundtrack za život” je zato tu, u novoj verziji, kao posveta svemu što su dečki iz Hladnog Piva u ovih 30 godina napravili, kao posveta svima koji su ostavili trag u bendu i kao zahvala svima koji su uz glazbu Hladnog Piva sve ove godine!

Dizajnerski studio Šesnić & Turković zaslužan je za sjajno likovno oblikovanje ovog izdanja dok je Croatia Records koja ove godine također obilježava 70 godina postojanja spremno podržala Hladno Pivo. A uz hladno pivo najbolje idu tople sarme i upravo su one bile iznenađenje dečkima na predstavljanju albuma u Novoj ploči – i valjale su kao i “Sarme” s albuma “Džinovski” koji dogodine slavi 25. rođendan. Osim sarmi, Mile, Zoki, Suba, Šoki i Deda dobili su također i priznanje povodom 30 godina uspješne karijere koje im je uručila kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin. Unatoč lošem vremenu nije bilo sve tako sivo dok god su tu obitelj, prijatelji, suradnici, fanovi i Pivo!

23 pjesme iz svih faza karijere – “Pjevajte nešto ljubavno”, “Trening za umiranje”, “Politika”, “Pijan”, “Nije sve tako sivo”, “Pitala si me”, “Ezoterija”, “Na ovim prostorima” – zatvaraju jedno poglavlje obilježeno beskompromisnim tekstovima, punkerskim stavom i rifovima kojima su razdrmavali učmalost u koju smo, i u koju još uvijek svako toliko zaglibimo, kao i sjajnim i komercijalnim pop rock pjesmama iz kasnije faze karijere kad su zaplovili, uvjetno rečeno, mirnijim vodama. No, Hladno Pivo nikad ne miruje – tek je 30 godina iza njih. Für immer Punk!

Total
0
Shares
Previous Article
Punisher

'The Punisher' obnovljen za drugu sezonu

Next Article
Roger Waters

Tri činjenice koje možda niste znali o Rogeru Watersu