Rambo Amadeus 18. siječnja u Vintage Industrial Baru

Jedinstveni Rambo Amadeus vraća se u Vintage Industrial u četvrtak 18. siječnja Nove nam 2018. Rambo u Savsku 160 stiže sa bendom s kojim će za vas odraditi izabrana dijela iz svog 30-godišnjeg opusa.

Rambo Amadeus je crnogorski glazbenik i tekstopisac, koji živi i radi u Beogradu, a karijeru je započeo 1979. godine u jazz-punk-bendu “Radioaktivni otpad”. Godine 1984. je s grupom “Egzodus” svirao u sarajevskom hotelu “Bristol” na otvaranju Olimpijskih igara.

Rambo se bavio i jedriličarstvom, pa je tako bio i omladinski prvak Jugoslavije te osam puta prvak Crne Gore. Između 1972. i 1984. predstavljao je bivšu Jugoslaviju u mnogim međunarodnim regatama gdje je bio uspješan.

Posle jedriličarstva krenuo je u rock vode gdje se pojavio 1988. godine sa albumom ”O tugo jesenja”. Bio je to njegov prvi album na kojem je pomiješao nekoliko zvukova, pa se tako može primjetiti funk i rap.

Sa pločom “Hoćemo gusle” iz 1989. godine počeo se baviti aktualnim događajima u državi. Sa temom “Amerika i Engleska” posvetio se političkim događajima. Postao je popularan zahvaljujući satiričnim pjesmama u kojima je ismijavao navike političara i običnih ljudi.

Foto: PIXSELL/Nina Đurđević

Total
0
Shares
Previous Article
Električni orgazam

Novi album Električnog orgazma u izdanju Mascoma

Next Article
Kanda Kodža i Nebojša

Kanda, Kodža i Nebojša 23. decembra u banjalučkom KSB-u