Jazz Poesy Cabaret 22. decembra u banjalučkom Domu omladine

U petak 22.12.2017. godine u banjalučkom Domu omladine sa početkom u 19:00 časova biće održana promocija multimedijalnog albuma Jazz Poesy Cabaret-a. Album je umjetnički mozaik sastavljen od tri djela i to:

– prvi studijski album Jazz Poesy Cabaret-a,

– zbirke poezije Saše Berendike i Nebojše Kuruzovića

– izložba fotografija Drage Veinovića, Janje Bijelić i Anje Milošević nastale u fotoeksperimentu Jazz Poesy Cabaret.

Svi djelovi ovog mozaika će postojati kao odvojene cjeline, ali kao i dio jednog velikog paketa koga je posebno za ovu svrhu kreirao umjetnički dizajner Željko Babić. U sklopu promocije biće otvorena izložba fotografija, te će se uz svirku, Jaz Poesy Cabaret promovisati studijski album i navedene zbirke poezije.

Po prvi put u ovom djelu Evrope se putem jedinstvenog multimedijalnog djela stvara sinergija tolikog broja umjetnosti okupljenih oko iskrene emocije i poezije. Radi se o unikatnom domaćem djelu koji autentično svjedoči Banjaluku putem univerzalnog jezika umjetnosti. Izdavač studijskog albuma je Radio televizija Republike Srpske, a pjesničke zbirke če objaviti Izdavačka kuća „Imprimatur“.

Cjelokupni projekat je realizovan u sklopu aktivnosti Centra za kreativni rad „Dobri medo“, a podržan je od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Grada Banjaluka.

Total
0
Shares
Previous Article

Chad Stahelski priprema adaptaciju stripa 'Kill Or Be Killed'

Next Article

Lucy Dacus objavlila novi singl "Night Shift"